Politerno > Україна і світ > Екснардеп Береза нагадав Зеленському, що за всі порушення закону і руйнування держави може послідувати вендетта

Екснардеп Береза нагадав Зеленському, що за всі порушення закону і руйнування держави може послідувати вендетта

  • 4 Квітня, 2020
  • 2140 Переглядів
  • 0

Яка буде реакція правоохоронних органів? Адже на волонтерку Марусю Звіробій (Олену Самбул) і народну депутатку Софію Федину, котрі записали подібне суперечливе звернення до Володимира Зеленського, ДБР відкрило кримінальне провадження. Їх звинуватили у погрозах життю президента.

Борислав Береза на своїй сторінці у Facebook записав звернення до Володимира Зеленського з приводу підписаного останнім указу про відправлення українських медиків до Італії.

Подаємо у перекладі українською.

“Послати в Італію лікарів, яких не вистачає в Україні, – це жест красивий і нерозумний одночасно.

Тому що Італії ти не допоможеш, але показуєш, що піар для тебе означає більше, ніж можливий порятунок кількох життів твоїх співгромадян.

Адже інфекціоністів і пульмонологів у нас катастрофічно не вистачає. Як і засобів захисту. Але можна прикритися красивими словами про переймання досвіду. До речі, Скалецьку він уже в ім’я піару в карантин в Нових Санжарах відправляв. Всі пам’ятають, що ця піар-акція обійшлася нам у провал підготовки до епідемії коронавірусу? І знову піар.

Цікаво, а VIP-палати в Італії є? Тому що у нас вони не скасовані, хоча Зеленський грізним голосом заявив, що політики повинні знаходитися в рівних умовах зі звичайними громадянами. Ну, про кінець епохи бідності, неприпустимість кумівства і вихід у відставку, якщо буде корупція в його оточенні, він теж заявляв. Але ті слова так і залишилися словами.

Хоча ця любов до Італії зрозуміла. Все ж вілла у Зеленського знаходиться саме на узбережжі італійського курорту Форте-дей-Мармі. І відкриття ломбардів, куди можуть понести свої останні цінності українці, коли не буде роботи під час карантину, теж лягає в теорію про пристрасть Зеленського до такого далекого Апенінського півострову. Так назва “ломбард”, закладу, де можна взяти позику під заставу, походить від назви області в Північній Італії – Ломбардії, звідки в Середні віки вийшли багато лихварів. Так що залишилося тільки відкрити філію Коза Ностри в Києві і можна створити собі славу справжнього італофіла.

Єдине, що треба пам’ятати Зеленському, що за всі порушення закону і руйнування держави може послідувати вендетта. І теж, до речі, італійське слово. Тому краще закони не порушувати. Ні йому, ні Єрмаку, ні інший “прислузі””.

Читайте також: Ситуацію в Україні британський журналіст порівняв з піснею групи The Kinks “Смерть клоуна”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE