Politerno > Україна і світ > У “Слузі народу” визначилися з датою проведення та головними питаннями позачергового засідання Ради

У “Слузі народу” визначилися з датою проведення та головними питаннями позачергового засідання Ради

  • 6 Квітня, 2020
  • 666 Переглядів
  • 0

У партії “Слуга народу” планують провести позачергове засідання парламенту 8 або 9 квітня з метою завершення прийняття законопроектів про ринок землі і реформу банківської системи.

Про це заявив перший заступник глави фракції в парламенті Олександр Корнієнко в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Також він зазначив, що в Раді планують прийняти ряд соціальних програм щодо підтримки населення в період карантину.

“Питання найближчих позачергових сесій – це зміни до бюджету, додаткові заходи щодо підтримки постраждалих галузей економіки та соціальних груп, які потребують допомоги, і закон про націоналізовані банки. Остаточне прийняття банківського закону зніме останні перешкоди для продовження та розширення співробітництва України з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями. Крім того, потрібно захистити земельну реформу, відхиливши проекти постанов, якими опоненти намагаються її оскаржити і заблокувати. Ми дізналися, що до банківського законопроекту подано близько 5 тисяч поправок. Є інформація, що всього їх буде 8 тисяч, тобто абсолютний рекорд”, – заявив він.

Також нардеп зазначив, що банківський закон, який в ЗМІ називають “антиколомойським”, не зустрів сильного опору в парламенті – його прийняття в більшій мірі намагаються блокувати через медіапростір і громадськість. На його думку, спроба його оскарження в Конституційному суді також може провалитися – опозиційні політики можуть не набрати достатньо підписів для звернення до КСУ.

“Не згоден, що з банківським законом була якась жорстка історія, в порівнянні з земельним законом вона була в рази м’якше. Противники цього закону концентруються на медійному і юридичному напрямках. Наприклад, Юлія Тимошенко послідовно розкриває тему, яким чином він порушує Конституцію. Поки що все відбувається в межах парламентської діяльності, не виходить на вулиці, що було б дуже недоречно в нинішніх карантинних умовах. у залі також не доходить до силових протистоянь, до честі наших опонентів. Чи буде у противників закону 45 підписів для цього. Втім, голосів Батьківщини і ОПЗЖ може вистачити”, – зазначив Олександр Корнієнко.

Читайте також: Захистити Єрмака. Як Банкова намагається відновити контроль над “слугами” і готує чистки у фракції

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE