Politerno > Україна і світ > У Росії немає держави, а весь цей фасад путінської вертикалі – це величезне потьомкінське село, – Піонтковський

У Росії немає держави, а весь цей фасад путінської вертикалі – це величезне потьомкінське село, – Піонтковський

  • 7 Квітня, 2020
  • 656 Переглядів
  • 0

Росія ще не зіткнулася з наслідками пандеміі коронавірусу, але якщо це трапиться, то у неї навряд чи вистачить коштів з нею впоратися.

Таку думку висловив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

“Ми побачили, що в Росії немає держави, а весь цей фасад путінської вертикалі – це величезне потьомкінське село. Україна і Росія – це пострадянське породження. Обидві країни ще не зіткнулися зі справжніми масштабами епідемії – і неспроможність системи медицини ще позначиться. А такої економічної допомоги бізнесу і населенню, як США і Німеччина, ні РФ ні Україна дати не зможуть, – сказав він.

За його словами, в цьому контексті відчувається невпевненість Путіна, бажання піти від відповідальності.

Можна відповідальність віддати, а потім її і не повернути. Я вже згадував, як з ним розмовляв Собянін – я б сказав, що це було навіть зухвало. Важко було припустити такий тон розмови ще півмісяця тому. Ще менше можна що-небудь передбачити в Росії, ніж в США. Але одна тенденція безперечна – це падіння авторитету Путіна в масах. Але це навіть не важливо, маси ніхто вже питати не буде і невідомо, чи будуть ще в Росії вибори”, – уточнив Піонтковський.

Він також додав, що найбільш небезпечно для Путіна, як завжди в авторитарних режимах, – втрата впливу в елітах, в верхівці.

“Те, що диктатор передає відповідальність – це для нього завжди небезпечно. А якщо продовжити розвивати метафору про Росію, що розбіглася, то велике враження справила рішучість Рамзана Кадирова, який першим повністю закрив територію. Ось неможлива мрія Дудаєва і Масхадова. Він просто заборонив в’їзд і виїзд будь-яких чоловічків з РФ – зелених, синіх, червоних. Такий маленький парад суверенітетів починається. Це не етно-національні, а російські губернії починають вибудовувати якісь загороджувальні загони на кордонах один з одним”, – додав політолог.

Читайте також: Російські “рятівні” контингенти, як нова форма гібридної війни в умовах коронавірусу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE