Politerno > Україна і світ > Карантин: Уряд обіцяє додаткові виплати окремим категоріям населення

Карантин: Уряд обіцяє додаткові виплати окремим категоріям населення

  • 12 Квітня, 2020
  • 1288 Переглядів
  • 0

Фізособам-підприємцям, які вимушено призупинили свій бізнес через карантин, буде виплачуватися допомога на дітей.

Про це повідомляється на сайті уряду.

Кабмін розробляє механізм виплати одному з батьків допомоги по догляду за дітьми у віці до 10 років в розмірі прожиткового мінімуму. Таку допомогу надаватимуть фізособам-підприємцям, які не мають найманих працівників, призупинили на період карантину свою бізнес-діяльність та втратили прибуток.

За словами міністра соцполітики Марини Лазебної, багатьом фізособам-підприємцям та іншим самозайнятим громадянам зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли в неоплачувану відпустку.

Такі громадяни не можуть прийти в центр зайнятості та отримати статус безробітного“, – сказала міністр.

За її словами, виплати фізособам-підприємцям будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення.

Міністр запевнила, що уряд вже найближчим часом прийме рішення про надання такої допомоги.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль оприлюднив склад новоствореної Ради з питань економічного розвитку, яка працюватиме над шляхами подолання наслідків поширення коронавірусу в Україні.

Також стало відомо, що бюджетний комітет Верховної Ради готує зміни до додатка №3 у Законі України “Про Державний бюджет України на 2020 рік”. Згідно з пропозиціями, МВС отримає з бюджету майже 82 млрд грн, уряду виділять більше 2 млрд, суддям – майже 15 млрд.

Читайте також: Зміни у держбюджеті “віднімуть” у регіонів майже 11 млрд грн

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE