Politerno > Україна і світ > Саакашвілі може стати віцепрем’єром з питань реформ

Саакашвілі може стати віцепрем’єром з питань реформ

  • 22 Квітня, 2020
  • 929 Переглядів
  • 0

За інформацією ЗМІ, президент Володимир Зеленський запропонував Міхеілу Саакашвілі стати віцепрем’єром з реформ.

Про це написало видання НВ.

НВ звернулося до пресслужби Саакашвілі за коментарем. Там заявили, що дійсно, його призначення віцепрем’єром обговорюється, але він для початку б хотів би зустрітися з народними депутатами з фракції Слуга народу і запропонувати своє бачення реформ, після чого буде ухвалено остаточне рішення.

Заступник глави фракції СН Євгенія Кравчук підтвердила цю інформацію.

«У п’ятницю він прийде до нас на фракцію та представить свою програму», — повідомила вона.

Вона також підтвердила, що кандидатуру Саакашвілі запропонував Зеленський.

Згодом стало відомо, що колишній президент Грузії та колишній керівник Одеської області приймає пропозицію президента Володимира Зеленського і готовий стати віцепрем’єром із питань реформ.

“Для мене велика честь отримати від президента Зеленського пропозицію стати віце-прем’єром уряду України з питань реформ. У мене також була дуже змістовна і корисна розмова з прем’єр-міністром Шмигалем, протягом якої ми детально обговорили всі питання, пов’язані з моєю можливою роботою в уряді.

Я підтримував президента Зеленського під час виборів, весь той час, який він займає цей пост, і пов’язую з його командою великі надії для України.

Я підходжу до цієї пропозиції та до свого рішення з дуже великою відповідальністю, тому що це дуже непростий для країни час. Попереду у нас дуже складний період і в економіці, і в цілому по життю в країні. Нам зараз як ніколи потрібно бути сміливими у своїх рішеннях і реформах.

Я представлю в Верховній Раді свої пропозиції щодо необхідних змін як частину урядової програми уряду Шмигаля з конкретними напрацюваннями, які з’явилися у мене як поза межами України, так і в період моєї роботи в Україні, ґрунтуючись як на позитивному, так і на негативному досвіді”, – написав Саакашвілі.

Саакашвілі заявив, що разом із командою президента він готовий працювати з усіма патріотичними силами в парламенті України і з іншими політичними силами в суспільстві, “щоб Україна з найменшими втратами перенесла поточну світову економічну кризу і впоралася з усіма викликами”.

Він сподівається бути “надійним членом команди” Володимира Зеленського, а також використовувати свій міжнародний досвід, щоб бути корисним членам урядової команди Дениса Шмигаля.

Читайте також: В Україні у карантинних заходах “День К” настане 12 травня – Шмигаль

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE