Politerno > Україна і світ > НАЗК перевіряє, чи фіктивно Порошенко продав “Кузню на Рибальському”

НАЗК перевіряє, чи фіктивно Порошенко продав “Кузню на Рибальському”

  • 23 Квітня, 2020
  • 807 Переглядів
  • 0

НАЗК перевіряє інформацію щодо нібито фіктивного продажу Петром Порошенком заводу “Кузня на Рибальському”, щоб той міг беззастережно виконувати замовлення для армії.

Про це повідомляє НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції зазначає, що до Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов щодо ймовірного правопорушення з боку п’ятого президента України – і 12 березня 2020 року НАЗК отримало від позивача повідомлення про це.

Відтак, НАЗК перевіряє інформацію позивача про те, що Порошенко фіктивно продав ПрАТ “Завод “Кузня на Рибальському”, щоб отримувати неправомірну вигоду з закупівель у сфері оборони, оскільки на посаді президента він здійснював повноваження головнокомандувача Збройних сил України.


Читайте також:
Порошенко отримав $ 200 мільйонів за закриття справи по Burisma – ексдипломат

Ім’я позивача агентство не вказує.

“Оскільки вказана інформація не була підкріплена конкретними фактами або документальними свідченнями, у відповіді на повідомлення позивача НАЗК роз’яснила, що поданих ним даних не достатньо для вчинення дій з боку агентства.

У той же час НАЗК враховано надану позивачем інформацію під час здійснення моніторингу з питань дотримання народним депутатом, п’ятим президентом України Петром Порошенком вимог законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. У межах моніторингу здійснюється перевірка вказаних у повідомленні відомостей на достовірність”, – йдеться у заяві бюро.

Як відомо, 7 квітня колишній заступник глави Адміністрації екс-президента Віктора Януковича Андрій Портнов заявив, що його команда, подавши позов до суду, заморозила “найбільший актив Петра Порошенка – завод “Кузня на Рибальському”. Громадянка Ісаївська оскаржує бездіяльність НАЗК після повідомлення про ймовірність корупційного діяння.

Читайте також: Державне підприємство працювало з “Кузнею” Порошенка собі “в мінус”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE