Politerno > Україна і світ > Саакашвілі не зумів переконати “слуг”, спробує ще шукати голоси – ЗМІ

Саакашвілі не зумів переконати “слуг”, спробує ще шукати голоси – ЗМІ

  • 24 Квітня, 2020
  • 1013 Переглядів
  • 0

Колишньому президенту Грузії та очільнику Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі не вдалося переконати нардепів з фракції “Слуга народу” проголосувати за призначення його віцепрем’єром.

Про це УП повідомили співрозмовники в СН.

“Загальної таблиці немає, але по окремих групах зараз обговорення і простежується тенденція, що ті хто сумнівалися, – стали проти. Ми ж тут не діти – Міша хоче прем‘єрство”, – зазначив один з нардепів.

Рішення щодо голосування за певне питання приймається, коли є 70% підтримки фракції “Слуга народу”. За словами джерел УП, зараз такої підтримки СН Саакашвілі не має. Тож перед ним постало завдання збирати голоси по інших фракціях.

“Якщо він переконає інші фракції і переконає тих, хто ще сумнівається – наступного тижня може бути голосування по його кандидатурі”, – припускає співрозмовник.

Раніше ми повідомляли, що Міхеіл Саакашвілі планував зустрітися з нардепами від “Слуги народу”, щоб вмовити їх проголосувати за своє призначення в уряд Дениса Шмигаля.

Вранці 23 квітня він приїхав на зустріч з депутатами фракції “Слуга народу”, де обговорювалося його можливе призначення віцепрем’єром. Він пояснив, яким напрямком йому доручив займатися президент Володимир Зеленський. Саакашвілі відповідав на запитання народних депутатів щодо свого бачення реформ та руху країни вперед.

Нагадаємо, 22 квітня стало відомо, що Міхеіла Саакашвілі, якого за часів президента Петра Порошенка вигнали з України, можуть призначити віцепрем’єром із питань реформ 24 квітня. Пізніше сам Саакашвілі заявив, що готовий прийняти пропозицію, яку йому зробила українська влада.

Читайте також: Політтехнолог назвав Саакашвілі “політичним ядерним реактором”


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE