Politerno > Україна і світ > Щоб підвищити зарплати лікарям, уряд встановив тарифи на лікування COVID-19

Щоб підвищити зарплати лікарям, уряд встановив тарифи на лікування COVID-19

  • 24 Квітня, 2020
  • 2337 Переглядів
  • 0

Кабмін встановив розцінки на лікування коронавірусної хвороби і затвердив порядок підвищення до 300% зарплат лікарям, які залучені до боротьби з COVID-19.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram з засідання уряду в п’ятницю, сайт уряду

“Кабмін затвердив тарифи на лікування хворих COVID-19, що дозволить почати виплачувати надбавки в 300% медикам, які працюють з такими пацієнтами”. – напсав нардеп.

При цьому, згідно із повідомленням на сайті уряду, Кабмін прийняв постанову, яка визначає правила та умови, за якими медичні працівники, які залучені до боротьби з COVID-19, будуть отримувати підвищені до 300% зарплати, а заклади охорони здоров’я – оплату послуг через Національну службу здоров’я України.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, закупівля послуг планується з урахуванням можливості закладів надавати пацієнтам якісну медичну допомогу за наступними пакетами:

  • стаціонарна допомога пацієнтам з COVID-19;

  • екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою та встановленим захворюванням COVID-19;

  • медична допомога, яка надається мобільними медичними бригадами, що створені для реагування на коронавірусну хворобу COVID-19;

  • стаціонарна медична допомога при COVID-19, яка надається окремими закладами охорони здоров’я протягом квітня 2020 року.

Як пояснила в інтерв’ю Інтерфакс-Україна в.о. глави Національної служби здоров’я Оксана Мовчан, ця постанова регулює, яким чином медустанови, що беруть участь у діагностиці, лікуванні, транспортуванні пацієнтів з підозрою або підтвердженим Covid-19, будуть отримувати оплату за свої послуги.

За її словами, це – оплата послуг бригад екстреної допомоги, оплата мобільних бригад, які виїжджають на тестування хворих з підозрою на Covid-19, і безпосередньо оплата медпослуг, які при стаціонарному лікуванні надають лікарні.

“Тариф містить тільки оплату бригад медиків, які безпосередньо працюють з пацієнтами, обслуговування апаратів ШВЛ і лікзасоби”, – уточнила Мовчан.

Нагадаємо, Кабінет міністрів представив 5 етапів виходу з карантину. Згідно з урядовим планом по виходу з карантину буде дозволено відвідувати парки та сквери, а також відкриються салони краси.

Також на засіданні Кабмін прийняв рішення щодо звільнення голів Державної податкової служби Сергія Верланова та Митної служби Максима Нефьодова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE