Politerno > Україна і світ > Через хворого на COVID-19 у СІЗО Чернівців спалахнув бунт: подробиці. ФОТО 18+

Через хворого на COVID-19 у СІЗО Чернівців спалахнув бунт: подробиці. ФОТО 18+

  • 26 Квітня, 2020
  • 813 Переглядів
  • 0

В ніч на 25 квітня в Чернівецькому СІЗО ув’язнені збунтувалися проти арештованого з COVID-19, кілька людей постраждали.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова в Facebook.

Денісова зазначила, що в суботу регіональний представник омбудсмена в Чернівецькій області Леонід Мельников здійснив позаплановий моніторинговий візит до Чернівецького СІЗО для з’ясування обставин надзвичайної події.

“Під час візиту встановлено, що близько 23:00 24 квітня ув’язнені, які утримуються в установі, почали висловлювати масове невдоволення прийняттям до СІЗО новоприбулого ув’язненого з підтвердженим діагнозом – коронавірусна хвороба COVID-19.

За cлова адміністрації установи, ув’язнені висловлювали обурення, закликали до непокори та барикадувалися. У зв’язку з цим, 25 квітня о 6 ранку керівник установи оголосив збір особового складу по тривозі. О 8:00, при зміні чергування, арештовані з 3-х камер чинили персоналу перешкоди і опір при входженні в приміщення для проведення перевірки.

Тому до семи ув’язнених була застосована фізична сила, а до одного з них – спеціальні засоби (наручники). В знак протесту троє ув’язнених завдали собі тілесних ушкоджень, порізавши передпліччя. Один з ув’язнених мав венозну кровотечу. Для надання йому допомоги була викликана карета швидкої медичної допомоги, а сам ув’язнений був вивезений за межі СІЗО”, – підкреслила Денісова

Омбудсмен зазначила, що в установі проводиться службова перевірка, поінформовано правоохоронні органи.

Вона підкреслила, що хворий коронавирусною хворобою в даний час знаходиться в окремій камері, в ізольованому блоці, передбаченому для перебування осіб з підозрою/захворюванням на коронавірус. Стан його здоров’я задовільний.

Після повідомлення про подію керівництво Департаменту з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції виїхало на місце подій. У Департаменті створили штаб реагування на ускладнення оперативної обстановки.

Читайте також: Українців закликали готуватися до життя “за новими стандартами” після пом’якшення карантину (Інфографіка)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE