Politerno > Україна і світ > У Telegram два боти торгували особистими даними українців

У Telegram два боти торгували особистими даними українців

  • 27 Квітня, 2020
  • 736 Переглядів
  • 0

Шахраї можуть використовувати вкрадену базу даних ПриватБанку. У банку заявили, що розбираються з ситуацією.

Про це пише видання AIN.UA.

Боти видавали особисті дані громадян за номером телефону. Повідомляється, що один з ботів під назвою Досьє вже припинив роботу. Другий бот все ще активний, тому видання AIN.UA не приводить його назву.

У боті досьє можна було купити ПІБ користувача, дату народження, серію і номер паспорта, прописку та ІПН за номером телефону людини. Другий бот працює за схожою схемою: 10 запитів можна придбати за $ 50, 50 за $ 100, а 200 за $ 200.

За даними видання, обидва боти імовірно використовують вкрадену базу даних ПриватБанку. У коментарі виданню представники банку відзначили, що знають про ситуацію, що склалася і звернулися з цього приводу в поліцію.

«Ми виявили цей чат-бот 23 квітня і подали заяву в поліцію для відкриття кримінального провадження. Також ми в черговий раз звернулися до клієнтів з попередженням про небезпеку передачі особистих даних в подібних шахрайських ботах», – відзначили в ПриватБанку.

Також в банку підкреслили, що не володіють інформацією про джерела даних у шахраїв і сподіваються з’ясувати цю інформацію за допомогою правоохоронних органів.

Читайте також: Коломойський виграв ще один суд у Приватбанку – на 17 мільярдів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE