Politerno > Україна і світ > Польща почала розсилати українцям робочі візи поштою

Польща почала розсилати українцям робочі візи поштою

  • 29 Квітня, 2020
  • 1786 Переглядів
  • 0

Польська влада відновили видачу громадянам України робочих віз, відправляючи їх поштою.

Про це повідомили польські ЗМІ з посиланням на джерела, наближені до посольства Польщі в Україні, передає “Укрінформ”.

“Вдалося розробити механізм, який дозволяє працівникам з України абсолютно безпечним способом отримати роботу в Польщі. У цій справі досягли угоди консульські служби Польщі в Україні, а також кілька міністерств: закордонних справ, внутрішніх справ і адміністрації, сільського господарства і розвитку села”, – повідомило джерело.


Читайте також:
Навіщо президенту Польщі Володимир Зеленський і чого очікувати Україні

Як зазначається, це є відповіддю на “багаторазові заклики польських роботодавців і працівників з України”. Підкреслюється, що обидві сторони просили про можливість працевлаштування громадян України на сезонних роботах.

Перші робочі візи видані українцям 29 квітня. З 30 квітня можна буде подавати документи на отримання польських робочих віз за допомогою електронної системи e-консульство.

Також у Польщі обговорюють можливість організації чартерних рейсів для українців, щоб ті змогли приїхати на роботу навіть під час карантину.

Як повідомив президент служби персоналу промисловців Кшиштоф Інглот, в Польщі спостерігається “гостра нестача людей для роботи в сільському господарстві”. Фермери не зможуть зібрати урожай без сезонних робітників, які зазвичай приїжджали з України, уточнив він.

“Ми хочемо перевезти перших 200 осіб з України на фабрики до Вроцлава”, – сказав Інглот в ефірі польського телеканалу TVP .

За його даними, німецькі фермери нібито вже привезли сезонних робітників з Румунії. Польські ж фермери скаржаться, що скоро потрібно буде збирати спаржу і полуницю, “а робочих рук як не було, так і немає”.

Відзначається, що незважаючи на те, що організація чартерів вимагає значних коштів, альтернатива втратити урожай – набагато гірше.

Читайте також: Протести підприємців: Хто хитає уряд Шмигаля і чому збивають Тищенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE