Politerno > Україна і світ > Уряд зменшив до 47 тисяч зарплати членам наглядових рад держкомпаній

Уряд зменшив до 47 тисяч зарплати членам наглядових рад держкомпаній

  • 29 Квітня, 2020
  • 836 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів обмежив розмір зарплат керівників виконавчих органів та членів наглядових рад держкомпаній до 47 тисяч гривень на місяць.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні 29 квітня.

У проєкті постанові йдеться, що рішення має вступити в силу з дня опублікування та застосовуватися з 1 квітня 2020 року.

Підкреслюється, що розмір зарплат та винагород не має перевищувати 47 тисяч гривень у квітні 2020 року та до кінця місяця, у якому закінчується карантин.

Читайте також: МВС отримає з бюджету майже 82 млрд грн, уряду виділять більше 2 млрд, суддям – майже 15 млрд

Нагадаємо, епутати ухвалили 13 квітня зміни до держбюджету, якими на період карантину визначили граничну суму зарплат чиновників та суддів у 10 мінімальних заробітних плат. Мінімальна зарплата в Україні наразі встановлена на рівні 4723 гривні.

При цьому у зазначеному максимальному розмірі не враховуються суми допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата щорічної відпустки.

У консультативному висновоку до проєкту Закону України “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2020 рік” № 3279-д Вищої ради правосуддя зазначається, що тимчасове обмеження суддівської винагороди порушує конституційні гарантії як незалежності суддів, так і судової влади в цілому.

Раніше Кабінет міністрів затвердив постановою №141 від 5 лютого, яка опублікована в “Урядовому кур’єрі”, що ісячна зарплата керівника державної компанії за контрактом не повинна перевищувати 1,25 мільйона гривень.

Читайте також: Як, всупереч тотальній критиці, були проголосовані зміни до бюджету-2020

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE