Politerno > Україна і світ > Влада планує зупинити блоки АЕС на користь Ахметова — екснардеп

Влада планує зупинити блоки АЕС на користь Ахметова — екснардеп

  • 29 Квітня, 2020
  • 6792 Переглядів
  • 0

В.о. міністра енергетики Ольга Буславець ініціює зупинку трьох блоків АЕС, потужністю 3000 МВт і зменшення виробництва ще на 5 блоках.

Про це повідомляє екснардеп і член наглядової ради “Укрзалізниці” Сергій Лещенко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, зупинка атомних блоків призведе до того, що не треба буде зупиняти працючі на дорогому “зеленому” тарифі сонячні станції олігарха Ріната Ахметова, також додаткову частку ринку отримають його вугільні станції.

Державі такі рішення коштують мільярдних збитків, а Енергоатом стане фактично банкрутом. Але, щоб врятувати державний Енергоатом, депутати можуть проголосувати спеціальний закон, яким виділять 10 млрд грн допомоги Енергоатому у вигляді облігацій внутрішнього державного боргу (ОВДП).

Схема двоходова: Енергоатом рятує ДТЕК, а держава вже рятує Енергоатом. Таким чином ДТЕК Ахметова отримує допомогу від держав, але уникає долі Приватбанку, тобто націоналізацію“, – пише Лещенко.

Повідомляється, що зупинка двох атомних блоків запланована на 10 травня.

Лещенко пише, що після таких ініціатив в.о. міністра енергетики Буславец практично втратила шанси бути затвердженою в парламенті. Також проти такої масштабної зупинки АЕС виступає голова енергетичного комітету парламенту Андрій Герус.

Раніше Служба безпеки повідомляла про загрозу енергетичної безпеки країни та дестабілізацію Об’єднаної енергетичної безпеки через неконтрольоване зростання виробників “зеленої” енергетики і недосконалість ціноутворення.

Читайте також: Зеленський дав старт розпродажу землі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE