Politerno > Україна і світ > Генерал-лейтенант Кейт Дейтон очолить посольство США в Україні

Генерал-лейтенант Кейт Дейтон очолить посольство США в Україні

  • 2 Травня, 2020
  • 990 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп вніс кандидатуру генерал-лейтенанта у відставці Кейта Дейтона на посаду посла в Україні.

Про це повідомила пресслужба Білого Дому.

Кейт Дейтон з Вашингтона буде надзвичайним і повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні“, – сказано в повідомленні.

Кіт Дейтон (англ. Keith Dayton) народився 07 березня 1949 року.  Стратегічний радник Міністерства оборони України (з 2018). З 2010 року Дейтон обіймав посаду директора Центру Джорджа Маршалла у Гарміші (Німеччина). Дейтон був координатором з питань безпеки у палестинсько-ізраїльському конфлікті, директором з питань стратегії, планів і політики штабу США, директором операцій розвідки Пентагону й аташе з питань оборони у посольстві США в Росії. 

Генерал Дейтон отримав ступінь бакалавра гуманітарних наук в Коледжі Вільяма і Мері, ступінь магістра історії — в Кембріджському університеті і ступінь магістра міжнародних відносин — в Університеті Південної Каліфорнії. Володіє російською мовою і трохи говорить по-німецьки.

Крім досвіду в військово-політичній сфері, за час своєї служби генерал Дейтон займав чотири командні посади в якості офіцера-артилериста, він також був офіцером з оперативних питань і начальником штабу. Він навчався в Гарвардському університеті по стипендіальній програмі Коледжу для вищого складу і був старшим науковим співробітником Сухопутних військ в Раді з міжнародних відносин в Нью-Йорку.

Крім того, генерал Дейтон працював директором з оперативних питань і директором по агентурної розвідки Розвідувального управління міністерства оборони у Вашингтоні, в тому числі був директором Групи з вивчення Іраку для операції «Іракська свобода» в Іраку; потім очолював Управління стратегії, планування та політики міністерства Сухопутних військ, перш ніж отримав призначення в Єрусалим в грудні 2005 р

Генерал Дейтон пройшов навчання на курсі офіцерів-країнознавців в Інституті з вивчення Радянського Союзу Сухопутних військ США в Гарміш-Партенкірхені. Серед його призначень в цій області: офіцер штабу з військово-політичних питань (Сухопутних військ США) у Вашингтоні; військовий аташе США в Росії; і заступник начальника з військово-політичних питань відділу Європи та Африки Управління стратегічного планування та політики ОКНШ у Вашингтоні.

Він вийшов у відставку з дійсної військової служби 1 грудня 2010 року у званні генерал-лейтенанта, прослуживши в збройних силах більше 40 років. Його останнім призначенням на дійсній службі була посада Координатора США з питань безпеки між Ізраїлем і владою Палестинської автономії в Єрусалимі.

Читайте також: Світовий банк виділить Україні додаткових 150 млн доларів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE