Politerno > Україна і світ > Помпео стверджує, що США мають докази поширення коронавірусу з лабораторії в Ухані

Помпео стверджує, що США мають докази поширення коронавірусу з лабораторії в Ухані

  • 3 Травня, 2020
  • 885 Переглядів
  • 0

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що влада Китаю приховує частину інформації про поширення коронавірусу.

Помпео заявив про наявність значної кількості доказів того, що коронавірус почав поширюватися з лабораторії в китайському Ухані, повідомляє телеканал ABC.

За словами держсекретаря, американська влада має серйозні докази того, що спалах коронавірусу почався саме з лабораторії в Ухані.

“Ми від початку говорили, що це вірус, який з’явився в китайському Ухані. Китай і раніше заражав світ, у них і раніше були лабораторії, які не відповідають стандартам. Це не перший раз, коли світ зазнав впливу вірусу, що з’явився через помилки в китайській лабораторії”, – заявив він.

Очільник американського Держдепу додав, що зараз розвідка збирає всю інформацію щодо поширення коронавірусу.

“Розвідувальна спільнота як і раніше працює. Розвідка повинна продовжувати проводити перевірки, щоб ми були впевнені. Я можу заявити, що ми маємо значний об’єм доказів того, що це з’явилося з лабораторії в Ухані”, – наголосив Помпео.

При цьому на питання про те, чи міг вірус бути штучно створеним, Помпео відповів, що наразі експерти говорять про його не природне походження.

“Очевидно, найкращі експерти поки вважають, що він був створений людиною. У мене немає причин не вірити цьому на даному етапі”, – пояснив він.

Нагадаємо, за попередніми висновками спецслужб США, Великої Британії, Канади, Австралії та Нової Зеландії, влада Китаю навмисно приховувала або запобігала поширенню інформації про спалах коронавірусу та його небезпеку.

Раніше ми повідомляли, що у КНР шість днів приховували інформацію про початок пандемії коронавірусу. У цей час в Ухані пройшов масовий бенкет за участі десятків тисяч людей.

Перед цим, американський телеканал Fox News з посиланням на власні джерела повідомив, що пандемія коронавірусу Covid-19 почалася з витоку з лабораторії в китайському місті Ухань. Однак, Covid-19 не розроблявся як біологічна зброя.

А видання “The Times of Israel” повідомляло, що розвідка США ще в середині листопада 2019 року попереджала Ізраїль про загрозу, яку становить виявлений у Китаї коронавірус.

Читайте також: Без грошей і захисту. Чому по всій Україні почалися протести медиків

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE