Politerno > Україна і світ > Китай вкотре звинувачують у приховуванні інформації про коронавірус – ЗМІ

Китай вкотре звинувачують у приховуванні інформації про коронавірус – ЗМІ

  • 15 Квітня, 2020
  • 780 Переглядів
  • 0

У КНР шість днів приховували інформацію про початок пандемії коронавірусу.

У цей час в Ухані пройшов масовий бенкет за участі десятків тисяч людей.

Про це повідомляє The Associated Press.

Вищі посадовці Китаю таємно дізнались, що вони, ймовірно, зіткнуться з пандемією нового коронавірусу і наказали підготуватись, навіть якщо це знижуватиме їхній рейтинг. Внутрішні документи, які отримали в AP, показують, що через те, що ці попередження були приховані всередині Китаю – для визнання пандемії знадобилося підтвердження хвороби у Таїланді… Через шість днів після того, як китайські чиновники таємно визначили, що, ймовірно, стикаються з пандемією нового коронавірусу, місто Ухань, яке перебувало в епіцентрі хвороби, влаштувало масовий банкет для десятків тисяч людей“, – повідомили у ЗМІ.

Також вказано, що мільйони людей почали переміщуватись під час святкування Нового року.

Голова КНР Сі Цзіньпін попередив громадськість на сьомий день, 20 січня. Але до того часу – протягом майже тижня публічного мовчання було заражено понад 3000 людей, згідно з внутрішніми документами, отриманими The Associated Press та експертними оцінками, заснованими на ретроспективних даних про інфекцію“, – вказано у повідомленні.

Читайте також: У США запропонували “покарати” Китай за смерті американців і безробіття

Зазначається, країни не одразу почали протистояти спалаху. Приховування інформації в КНР дозволило хворобі поширитись.

Невідомо, чи це були місцеві чиновники, які не повідомили про випадки, чи національні чиновники, які не зафіксували їх. Також невідомо, що саме знали чиновники в Ухані“, – йдеться у повідомленні.

Також вказано, що на думку експертів, інформація не поширювалась і через бюрократичні перепони, оскільки лікарі не хотіли надсилати командуванню погані новини.

Зазначається, що уряд КНР неодноразово заперечував цензурування інформації у перші дні пандемії, заявляючи, що негайно повідомив про спалах Всесвітній організації охорони здоров’я.

Читайте також: США вважає, що Китай дезінформував світ про зараження коронавірусом

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE