Politerno > Україна і світ > МВФ опублікував меморандум з Україною за новою програмою stand-by – Документ

МВФ опублікував меморандум з Україною за новою програмою stand-by – Документ

  • 11 Червня, 2020
  • 902 Переглядів
  • 0

Міжнародний валютний фонд оприлюднив меморандум з Україною по програмі stand-by, який дасть змогу отримати решту коштів від МВФ після першого траншу, тобто 2,9 мільярда доларів.

Про це повідомляє сайт Мінфіну.

Опублікований та схвалений Радою директорів МВФ документ містить заходи та умови, які реалізував та планує реалізувати і дотримуватись уряд та Національний банк протягом періоду дії програми у 2020 – 2021 роках, а також конкретні кроки, необхідні для успішного проходження переглядів та отримання наступних траншів за програмою. 

Повідомляється, що програма Stand-by зосереджена на ключовому завданні – підтримка макроекономічної та фінансової стабільності і охоплюватиме, серед іншого такі сфери як: Фіскальна політика; Монетарна політика; Політика фінансового сектору; Енергетична політика та Антикорупційна політика.

 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляв, що Міжнародний валютний фонд визначиться з траншем для України після засідання ради, яке відбутися до 10 червня.

Україна має отримати від МВФ та ЄС у цьому місяці понад 3,2 мільярдів доларів. Також протягом найближчого місяця Україна отримає 1 мільярд євро допомоги від Світового банку.

Як повідомив у Facebook представник України у МВФ Владислав Рашкован, перший транш від МВФ у розмірі 2,1 млрд доларів уже направили в Україну – він буде на рахунках Кабміну з урахуванням тимчасової різниці і швидкості проходження коштів в міжнародних платіжних системах. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE