Politerno > Україна і світ > Брехлива “совість нації”: Семенченко розкриткував звернення громадських діячів на захист Порошенка

Брехлива “совість нації”: Семенченко розкриткував звернення громадських діячів на захист Порошенка

  • 15 Червня, 2020
  • 1563 Переглядів
  • 0

Екснардеп Семен Семенченко розкритикував звернення громадських діячів, вчених і колишніх політв’язнів із закликом зупинити політичні переслідування експрезидента Петра Порошенка.

Надаємо повний текст його допису у Фейсбуці.

Про брехливу «совість нації». Прочитав чергове звернення громадських діячів, вчених і колишніх політв’язнів із закликом «зупинити політичні переслідування Порошенка». Вражений цинізмом і брехнею до глибини душі. Кожна фраза – краща за попередню. «Петро Порошенко – людина, зусиллями якого Україна змогла вистояти в протистоянні з Росією в найважчі роки». Це ви про автора мінських договірнякiв? Про подільника Путіна по організації Іловайська і Дебальцеве? Тобто зусиль добровольців і волонтерів ми не бачимо в упор? Ми бачимо «зусилля Порошенка»?. Тут – правда не здивований. Адже ніхто (крім однієї людини) з підписантів ніколи не були на фронті. «Мусимо нагадати, що спочатку всі ці справи були ініційовані членами колишньої команди Януковича». Вражаючий цинізм. Люди геть «забули» що Порошенко – колишній міністр уряду Азарова. Один з творців партії регіонів. Прямий член команди Януковича. Яка виборча пам’ять у «совісті нації»…

«Петро Порошенко уособлював для світу рішучий опір російської збройної агресії». Серйозно? А я завжди вважав що він уособлює ганебні мінські договорняки і корупцію. Достатньо прочитати заголовки американських і європейських газет того часу. «Найкраще, що може зробити нинішня владна команда – це припинити політичні переслідування і зосередитися на об’єднанні українського суспільства у протидії російській агресії» … Золоті слова. Тільки чомусь «совість нації» в упор не помічає репресій порошенка проти добровольців, і його зусиль по роз’єднанню Українського суспiльства. Зусиллями брехливої і аморальною армії штатних брехунів і «лідерів думок» йому це успішно вдалося зробити всього за п’ять років. А колишнім політичним в’язням радянського часу корисно було б згадати політичних репресованих часів Порошенка. Яких він кидав за ґрати починаючи з 2015 року.

Я не прихильник Зеленського. Мені не подобається те що робить його уряд. Але я не можу не відзначити що в порівнянні з Порошенком і його пропагандистами (які називають себе совістю нації) Зеленський i його уряд – як першорозрядник в порівнянні з чемпіоном світу. По брехні, цинізму і повній відсутності совісті…

Зазначимо, що йдеться про звернення до президента Володимира Зеленського, яке підписали деякі вчені, громадські діячі та політичні в’язні радянського режиму, яке опублікував у фейсбуці Йосип Зісельс.

Список підписантів: 

1. Йосиф Зісельс, колишній політв’язень, Ініціативна група “Першого грудня”.
2. Юрій Щербак, письменник, Надзвичайний і Повноважний Посол України.
3. Костянтин Сігов, філософ та громадський діяч, керівник Центру європейських гуманітарних досліджень НаУКМА.
4. Ігор Козловський, релігієзнавець, президент Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, учасник ініціативної групи “Першого грудня”, в’язень сумління т.зв.”ДНР”.
5. Олексій Панич, філософ, перекладач, член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу.
6. Євген Бистрицький, філософ.
7. Леонід Фінберг, директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства НаУКМА, головний редактор видавництва “Дух і Літера”.
8. Сергій Квіт, професор Національного університету “Києво-Могилянська академія”, міністр освіти і науки України (2014-2016).
9. Микола Горбаль, колишній політв’язень, поет.
10. Генадій Боряк, історик, заступник директора Інституту історії НАНУ.
11. Тарас Возняк, головний редактор часопису “Ї”.
12. Олена Стяжкіна, історикиня, письменниця.
13. Мирослав Маринович, колишній політв’язень, учасник Ініціативної групи “Першого грудня”.
14. Сергій Висоцький Рух Опору Капітуляції (РОК)
15. Андрій Левус РОК
16. Мирослав Гай РОК
17. Андрій Павлишин, історик, перекладач, публіцист
18. Ярослав Яцків, головуючий ІГ “Першого грудня”.
19. Анатолій Подольський, директор Українського центру вивчення історії Голокосту
20. Ігор Юхновський, академік НАНУ, герой України, учасник Ініціативної групи “Першого грудня”
21. Сергій Рябченко, професор, чл.-кор. НАН України.

Нагадаємо, у понеділок, 15 червня, експрезидента Петра Порошенка допитали в Апеляційному суді Києва в рамках апеляції адвокатів президента-втікача Віктора Януковича на вирок у справі про державну зраду.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE