Politerno > Україна і світ > “До нас ніхто не виходив”: побратими Сармата 10-й день продовжують голодування під ОП (Відео – Фото)

“До нас ніхто не виходив”: побратими Сармата 10-й день продовжують голодування під ОП (Відео – Фото)

  • 18 Червня, 2020
  • 719 Переглядів
  • 0

Побратими убитого добровольця Олешка (Сармата) оголосили голодування і 10-й день перебувають під Офісом Президента в Києві, вимагаючи відправити у СІЗО чотирьох підозрюваних у вбивстві, яких недавно відпустили під домашній арешт, а також притягнути до відповідальності суддів, які винесли таке рішення.

Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ з місця подій.

Під Офісом Президента в центрі Києва побратими убитого добровольця Віталія Олешка (Сармата) 10-й день тримають голодування з вимогою повернути під варту підозрюваних у його вбивстві, а також з’ясувати, чому судді ухвалили таке, на їхню думку, безпрецендентне рішення про звільнення підозрюваних під домашній арешт.

“Ми 10-й день голодуємо. Наші вимоги не виконані. Ми дуже багато паперів написали. І не тільки ми. І не байдужі громадяни написали, юристи написали, багато громадських організацій написали. Були направлені і Вища рада правосуддя, і прокуратуру, і в офіс Президента, і ДБР, і СБУ, щоб розібралися, як так вийшло, що судді Вірченко, Днестрян і Богомолова випустили під домашній арешт за ст. 115 ч. 2 явного організатора, на якого є докази, і трьох учасників вбивства Віталіка, на яких точно також є докази. Ми споживаємо тільки воду. З цієї епічної будівлі (ОП. – Ред.) до нас ніхто не виходив. Нічого не говорив. Результату немає. Ми будемо голодувати до тих пір, поки не виконають наші вимоги. Вимоги найпростіші і найрозумніші: повернути в СІЗО бандитів, які взяли участь у вбивстві Сармата, і почати розгляд з суддями, теж все в законному руслі. Таким рішення ці судді виписали ліцензію на вбивство українців. Якщо ми зараз пройдемо повз, то безкарність породжує ще більший безлад. Чоловік, який вбив людину, ще й за гроші, він розуміє, що питання ціни 1,5-2 роки СІЗО максимум. Він може дозволяти собі робити набагато більше і частіше”, – розповів учасник акції протесту Андрій Маджар.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE