Politerno > Україна і світ > Для Порошенка це піар, а справу проти нього по Томосу відкрили за скаргою Філарета – ЗМІ

Для Порошенка це піар, а справу проти нього по Томосу відкрили за скаргою Філарета – ЗМІ

  • 19 Червня, 2020
  • 813 Переглядів
  • 0

Держбюро розслідувань не ставить під сумнів легітимність створення ПЦУ, а справу стосовно експрезидента Петра Порошенка було відкрито ще у 2019 році за заявою предстоятеля УПЦ КП Філарета.

Про це повідомив співрозмовник “Української правди” в ДБР.

“Справа відкрита в листопаді 2019 року СБУ за заявою Філарета. Його мотив, це претензії до керівництва держави в першу чергу через те, що гроші, які отримувала УПЦ КП в першу чергу від своїх іноземних представництв, після створення ПЦУ сплачуються в Константинополь. З боку Петра Порошенка це піар хід, ми не плануємо грати на темі релігії та втручатися у діяльність ПЦУ, а також ставити під сумнів легітимність її створення”, – зазначили в ДБР.

18 червня перед судом щодо обрання запобіжного заходу в справу про можливе незаконне призначення голови Служби зовнішньої розвідки п’ятий президент Петро Порошенко заявив, що проти нього порушили справу через “розпалювання релігійної ворожнечі” за фактом отримання Томосу українською автокефальною церквою.

Нагадаємо, ДБР розслідуює справу за заявою прихожан УПЦ Київського патріархату, які поскаржилися на вищих посадових осіб держави, які під час створення ПЦУ нібито вчинили дії, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова закликала не політизувати процесуальні дії у провадженні, в якому було повідомлено про підозру нардепу у схилянні військової службової особи до перевищення ним службових повноважень, шляхом видання явно злочинного наказу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE