Politerno > Україна і світ > Гроші йтимуть в Константинополь: що саме розслідує ДБР проти Порошенка стосовно ПЦУ. Відео

Гроші йтимуть в Константинополь: що саме розслідує ДБР проти Порошенка стосовно ПЦУ. Відео

  • 22 Червня, 2020
  • 1090 Переглядів
  • 0

Предметом розслідування ДБР щодо Петра Порошенка не є Томос, а позов патріарха до експрезидента. 

У суботу, 20 червня, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в своєму телеграм-каналі наголосив, що здивований заявами Порошенка і представників ПЦУ.

Він наголосив, що позов почесного патріарха (вочевидь маючи на увазі Філарета, – ред.) до Порошенка є юридичною справою. На його думку, це жодним чином не стосується статусу ПЦУ ані в державі, ані у світовому православ’ї.

“Церква має залишатись поза політикою. Автокефалія і Томос – це церковна справа”, – підкреслив Ткаченко.

Як відомо, у Православній церкві України заявили, що позов – справа рук Філарета. Там кажуть, що розслідування є перешкоджанням розбудові та розвитку української церкви. Ці дані підтвердили ЗМІ, спираючись на інформацію власних джерел у ДБР.

В “УПЦ КП” 19 червня наголосили, що Філарет не просив правоохоронців відкривати справу проти Петра Порошенка через Томос, це начебто зробили самі віряни. Це офіційно підтвердили в ДБР.

Сам Філарет в коментарі телеграм-каналу Андрія Павловського уточнив, що подавав позов на Міністерство культури через зняття з реєстрації “УПЦ КП”. Водночас він додав, що якщо до цього причетний Порошенко, то він також виступає і проти нього.

Дивіться відео відповіді Філарета на питання щодо справи проти Порошенка:

Нагадаємо, експрезидент Петро Порошенко 18 червня заявив, що проти нього відкрили справу “за розпалювання міжрелігійної ворожнечі шляхом отримання Томосу та створення Православної церкви України”.

Справою займається Служба безпеки України, а відкрили її ще в листопаді 2019 року. Глава Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова каже, що суд зобов’язав СБУ відкрити справу.

В ЗМІ кажуть, що Філарет насамперед незадоволений тим, що гроші, які отримувала “УПЦ КП” від своїх іноземних представництв, після створення Православної церкви України йтимуть в Константинополь.

У ДБР запевнили, що не збираються ставити під сумнів легітимність створення Православної церкви України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE