Politerno > Україна і світ > Вибух у будинку в Києві: поліція проводить обшуки у газорозподільній компанії

Вибух у будинку в Києві: поліція проводить обшуки у газорозподільній компанії

  • 21 Червня, 2020
  • 833 Переглядів
  • 0

Нацполіція проводить невідкладні обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які в Києві обслуговували будинок, де стався вибух вранці 21 червня.

Про це інформує пресслужба МВС з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

За словами Авакова, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 Кримінального кодексу Україну (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

“Проводиться експертиза стану будівлі на предмет подальшого руйнування. Після отримання експертного висновку ми зможемо дати доступ людям до їх квартир, аби вони взяли з собою найнеобхідніші речі. Буде цілодобове оточення поліцейських та гвардійців для захисту від мародерів”, – заявив міністр.

Аваков також повідомив, що правоохоронці розглядають дві робочі версії вибуху багатоповерхівки у Києві: вибух газу та вибуховий пристрій.

За його словами, на місці події працює 420 осіб особового складу – поліція та рятувальники, а також 60 одиниць техніки.

“Зараз вибухотехніки взяли на експертизу матеріали. Знадобиться 30-40 хвилин для встановлення причини вибуху”, – додав очільник МВС.

Як повідомлялося, у столиці по вулиці Соломії Крушельницької стався вибух у багатоповерховому житловому будинку, внаслідок якого загинули двоє людей. За попередніми даними, стався вибух газоповітряної суміші.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE