Politerno > Україна і світ > Недоторканність потрібна лише тоді, коли президент при владі, – Кравчук про справи проти Порошенка

Недоторканність потрібна лише тоді, коли президент при владі, – Кравчук про справи проти Порошенка

  • 22 Червня, 2020
  • 806 Переглядів
  • 0

Коментуючи ситуацію зі справами проти нардепа Петра Порошенка, перший президент незалежної України Леонід Кравчук зазначив, що недоторканність глави держави повинна бути лише тоді, коли він здійснює владу, оскільки “можуть бути різні політичні інтриги, сили, які можуть застосовувати і силові методи проти президента”.

Про це повідомляє видання “Радіо Свобода”.

“Я це бачив на особистому досвіді. Якщо президент відбув свій термін (не пішов у відставку через імпічмент), виконав свою місію та пішов у відставку, має бути ухвалений регулярний закон про колишніх президентів”, – відповів Кравчук на запитання, яке стосувалося кримінальних справ, порушених проти п’ятого президента України Петра Порошенка.

Поруч з цим, на думку Кравчука, колишній гарант повинен мати відповідний захист, “особливо матеріальний”.

“Якщо за цей час він використовував країну для свого збагачення і робив це незаконно, то правоохоронні органи повинні розслідувати все, а якщо були порушення закону, його слід притягнути до відповідальності. І якщо він жив нормально, працював для людей, то його життя потрібно забезпечити, як і кожну людину, враховуючи зусилля, енергію та витрачений час”, – вважає перший президент України.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE