Politerno > Тернопільщина > Наступний пішов: чому і коли звільнять Труша, та кого пропихають на його місце

Наступний пішов: чому і коли звільнять Труша, та кого пропихають на його місце

  • 22 Червня, 2020
  • 6857 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський не задоволений роботою голови Тернопільської ОДА Володимира Труша і готує його відставку до 10 липня.

З поінформованих джерел в Тернопільській облдержадміністрації «Політерно» стало відомо, що Володимир Труш днями відвідав Офіс президента. За даними наших співрозмовників, президент вирішив звільнити свого намісника на Тернопільщині до проведення засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради, на якій він повинен звітувати про стан боротьби з коронавірусом і здійснення заходів щодо боротьби із поширенням інфекції у нашій області. 

Слід зазначити, що команда Труша повністю провалила поставлені президентом та урядом завдання щодо боротьби з епідемією. Та не тільки з нею. З часу свого призначення на посаду голови ТОДА, чиновник встиг уже не раз довести свою некомпетентність: призначення на посади своїх заступників нікому не відомих в області людей; скандал навколо спалаху епідемії у Почаївській лаврі, коли Труш розповідав про те, як там все спокійно; скандал навколо інфекційного відділення; проблеми із зарплатами для медиків та доплатами для них за контакт із хворими на COVID-19, через невиплату яких Володимир Труш отримав попередження від президента. Тут слід нагадати і про петицію на сайті Володимира Зеленського із зверненням звільнити очільника Тернопільщини.

В контексті згаданих провалів варто зауважити, що ТОДА отримала значі повноваження, зокрема, і щодо фінансових питань. Через це депутати не могли самі забезпечити оплату праці лікарям, які борються із COVID-19. Дехто навіть вважає, що якби облрада все робила сама, то ситуація із забезпеченням медиків області на тлі пандемії була б кардинально іншою.

Як би там не було, а Трушу показали на вихід, тож, скоріше за все, першого і останнього виступу Володимира Любомировича з трибуни обласного парламенту жителі області так і не побачать.

А тим часом він часу не гає. За нашими даними, очільник ОДА вже возив «на оглядини» до столиці свого заступника і соратника Степана Барни Олега Валова. Саме його об’єднана команда Труша-Барни намагається «зробити» наступним губернатором. Наскільки успішною виявиться дана затія, побачимо в найближчий час.

Не розслабляються й інші учасники політичного «тераріуму» Тернопільщини. Як розповіли нам обізнані «мешканці» Білого дому, певні рухи задля призначення своєї людини здійснює постійний закулісний учасник процесів – Михайло Апостол. Соратник Арсена Авакова вже представив столичним покровителям свого кандидата – ексзаступника голови Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Віктора Мартинюка. Варіант, звичайно, малоймовірний, як і усі інші намагання пана Михайла вступити у велику гру на обласному рівні, але, як кажуть, головне участь, а не перемога.

Ну а ми, в свою чергу, можемо побажати президентові відступити від практики «старих» політиків спускати в регіони «парашутистів» з інших областей. Якщо глава держави і надалі хоче зберігати підтримку українців, то й призначати головами ОДА потрібно людей, які розуміють процеси в громадах. Політиків, бізнесменів, громадських діячів, яких там знають і яким довіряють.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE