Politerno > Україна і світ > Після розслідування журналістів Кличко просить правоохоронців дослідити діяльність будівельної мафії Києва

Після розслідування журналістів Кличко просить правоохоронців дослідити діяльність будівельної мафії Києва

  • 27 Червня, 2020
  • 855 Переглядів
  • 0

Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся з офіційною заявою до Офісу генпрокурора, СБУ та ДБР стосовно фактів корупції столичних забудовників, викладених в матеріалах журналістів Bihus.Info.

Відповідне звернення Кличко опублікував у Facebook.

“Щоб розслідування журналістів стало розслідуванням правоохоронців, я звертаюся з офіційною заявою до Офісу генпрокурора, СБУ, ДБР, щоб вони розслідували факти корупції забудовників, викладені в розслідуванні журналістів. Не важливо, яке політичне забарвлення мають корупціонери. Я прошу діяти по закону”, – зазначив Кличко.

Мер Києва відзначив, що спілкувався з журналістами в той час, як вони займалися розслідуванням, він подякував їм за оприлюднені матеріали і зазначив, що “готовий надати свою допомогу в тому, щоб корупціонери були покарані”.

У п’ятницю, 26 червня журналісти Bihus.Info з посиланням на документи, надані нардепом Гео Леросом і на свої джерела, повідомили про те, що компанії, пов’язані з Денисом Комарницьким, в останні роки регулярно отримували в Києві великі підряди на будівництва та реконструкції від комунальних підприємств, а сам Комарницький тепер залучений в мерську кампанію “слуги народу” Миколи Тищенка.

Лерос передав журналістам Bihus.Info копії документів, які “могли перебувати на комп’ютері офісу так званого “смотрящего” за Києвом Дениса Комарницького”, де в жовтні 2019 року силовики провели обшуки.

Серед документів – “меморандуми” і “понятійні угоди”. Основними фігурантами в документах виступають Денис Комарницький – соратник ексмера Києва Леоніда Черновецького, якого зараз ЗМІ називають “смотрящим” по Києву, його “попередник”, соратник і зараз нардеп від ОПЗЖ Вадим Столар, син екс-мера Степан Черновецький і інші відомі забудовники.

Ми ж повідомляли, що нардеп з фракції “Слуга народу” Гео Лерос опублікував записи, які на його думку, свідчать про корупцію в КМДА.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE