Politerno > Україна і світ > В Одесі НАБУ провидить обшуки у Галантерника, Труханова і його заступника Вугельмана – ЗМІ

В Одесі НАБУ провидить обшуки у Галантерника, Труханова і його заступника Вугельмана – ЗМІ

  • 2 Липня, 2020
  • 1300 Переглядів
  • 0

В Одесі детективи НАБУ проводять 20 обшуків у справі про махінації мерії, де фігурують міський голова Одеси Геннадій Труханов і неофіційний “господар” міста Володимир Галантерник.

Джерело: місцеві видання “Думская“, 048.uaпресслужба НАБУ 

Деталі: Глава територіального управління НАБУ Володимир Деулін розповів місцевому виданню, що обшук в ресторані “Бабель Фіш” та інших приміщеннях по всій Одесі проводяться в рамках кримінального провадження про присвоєння коштів міського бюджету.

Зокрема, справа стосується угруповання, до якого залучені органи місцевої влади. Воно займається незаконною передачею нерухомості, яка належить місту, в приватну власність.

За його словами, 2 липня детективи проводять одночасно 20 обшуків – в офісах і місцях проживання фігурантів справи.

“Мова йде про придбання адмінбудинку заводу “Краян”, незаконному викупі території аеродрому “Застава” нібито для розширення Західного кладовища, про приватизацію комунальних приміщень, спробі захоплення території Шкільного аеродрому. Всі вони об’єднані в одне провадження. Ми встановили коло причетних людей, які, можливо, створили злочинну групу. Громаді завдано збитків на суму понад півмільярда гривень”, – зазначив Деулін.

Правоохоронці кваліфікували дії групи, що складається з чиновників мерії Одеси і посадових осіб комерційних підприємств, за ч.5 ст. 191, ч.2 ст. 364 і ч.3 ст. 209 КК України – “привласнення, розтрата коштів”, “зловживання владою або службовим становищем” і “легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом”.

Інформацію про обшуки згодом підтвердили у пресслужбі НАБУ.

ЗМІ пишуть, що обшуки проходять у Галантерника, Труханова і заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Нагадаємо, 14 листопада минулого року НАБУ провело обшуки в Одеській міській раді та елітному житловому комплексі GreenWood, який пов’язують із відомим одеським бізнесменом Володимиром Галантерником.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE