Politerno > Україна і світ > “Довгі роки принижували ветеранів. У багатьох питаннях вас не почули”: Зеленський розповів ветеранам, у кого просити допомоги

“Довгі роки принижували ветеранів. У багатьох питаннях вас не почули”: Зеленський розповів ветеранам, у кого просити допомоги

  • 5 Липня, 2020
  • 701 Переглядів
  • 0

Під час візиту до Одеси президент Володимир Зеленський зустрівся з місцевими ветеранами та пообіцяв допомогти їм у вирішенні проблем.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

“Ми сьогодні вітали моряків (з Днем ВМС. – ред.), але я вітаю і наших атовців, “афганців”, усіх ветеранів, які в будь-який час захищали нашу країну, захищають і будуть захищати”, – розпочав спілкування президент.

Під час спілкування з Зеленським ветеран АТО Олександр Голопотелюк зазначив, що Одесі на сьомий рік війни немає меморіального пам’ятника або належного меморіалу ветеранам російсько-української війни. Зеленський закликав місцеву владу Одеси долучитися до розв’язання цього питання.

Голова Одеської обласної спілки ветеранів інвалідів Афганістану Афанасій Радукан порушив питання пільг на житлово-комунальні послуги для учасників бойових дій, доступу до лікування та реабілітації.

“Ви виконували свій обов’язок, захищали державу. Ви зараз просите. Я почуваюся приниженим. Довгі роки принижували ветеранів. У багатьох питаннях вас не почули, тому треба спілкуватися. Треба говорити в обличчя. Важливо почути й вирішувати проблеми. Потрібен результат”, – сказав Володимир Зеленський.

Ветерани закликали створити в Одеській області центр психологічної реабілітації для колишніх бійців.

Голова громадської організації “Серця матерів Одещини” Світлана Кирилова, син якої загинув на Донбасі, порушила питання справедливого забезпечення родин полеглих героїв.

“Наші сини йшли у 2014 році на війну добровольцями, які уклали контракти. Але заробітна плата військових на той момент становила дві тисячі гривень. Я виховую онука, сина загиблого. Пенсія – 3 тисячі 200 гривень, прожити на це неможливо”, – сказала вона.

Президент наголосив, що таку кричущу несправедливість необхідно виправити.

Глава держави зазначив, що до розв’язання нагальних проблем ветеранів необхідно залучати Консультативну раду у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України.

Також президент поставив завдання депутатам, обраним від Одеси, та голові ОДА зайнятися вказаними проблемами й продемонструвати їхнє результативне вирішення. І в жодному разі не ігнорувати людей.

“Зараз є Рада. Мені здається, що це правильний інструмент, щоб усі питання доводити до кінця. Раніше в регіонах мені ставили важливі питання, не пов’язані з повноваженнями президента. А потім багато речей у бюрократичній системі забувалося. Ми створили цю Раду, все виписуємо, прив’язуємо до термінів, до менеджменту, який за цим стоїть”, – додав глава держави.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE