Politerno > Україна і світ > “Не дозволяйте собі бути рабами”: в РФ збирають підписи проти підсумків референдуму

“Не дозволяйте собі бути рабами”: в РФ збирають підписи проти підсумків референдуму

  • 5 Липня, 2020
  • 740 Переглядів
  • 0

У Мережі почався збір підписів проти підсумків голосування щодо поправок до Конституції Росії. 

На порталі Change.org з’явилася відповідна петиція.

«Не факт, що ми доб’ємося справедливості, але у нас є шанс довести собі самим, що ми праві, що нас більшість. Проявіть свою позицію, не дозволяйте собі і своїм близьким бути рабами!», – випливає з тексту звернення.

Петиція адресована ЦВК РФ. Її мета – довести некомпетентність ЦВК і фальсифікацію результатів голосування. Для цього необхідно набрати більше 22% голосів проти поправок до Конституції 2020 (від кількості тих, хто проголосував в недавніх “виборах”), тобто потрібно, щоб мінімум 15 537 000 чоловік підписалися під зверненням, відзначають його автори.

Голосування з конституційних поправок проходило в Росії з 25 червня по 1 липня. За даними Центрвиборчкому РФ, за поправки проголосували 77,92% учасників плебісциту, проти – 21,27%.

За даними учасників руху «НІ!», станом на 13:00 мск у Москві проти поправок до Основного закону країни проголосували 47% опитаних, підтримали поправки 53% респондентів.

У Петербурзі проти внесення поправок до Конституції висловилися 53% учасників опитування, а підтримали поправки 47% опитаних. Як розповів один із засновників кампанії «НІ!» Андрій Півоваров, в опитуванні взяли участь понад 3 тис. осіб.

Незалежні спостерігачі заявляють, що таких  масштабних фальсифікацій , як на голосуванні про поправки до Конституції РФ, не було з 2011 року. У свою чергу глава ЦВК Елла Памфілова стверджує, що за весь період голосування “серйозних порушень, які вимагали б розгляду Центрвиборчкому, не виявлено”. 

Незважаючи на заборону публікувати результати до закриття дільниць на законодавчому рівні, ЦВК оприлюднила перші підсумки ще до закінчення голосування.

В ЄС заявили, що не визнають голосування за обнуління Путіна в окупованому Росією Криму.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE