Politerno > Україна і світ > У Білорусі сотні людей принесли скарги до ЦВК, влада почала затримання і закриває метро

У Білорусі сотні людей принесли скарги до ЦВК, влада почала затримання і закриває метро

  • 15 Липня, 2020
  • 1207 Переглядів
  • 0

У середу, 15 липня, у Мінську біля ЦВК вишикувалися черги бажаючих подати скаргу на відмову в реєстрації двох претендентів на пост президента Білорусі, міліція затримує громадян, в місті закрили 3 станції метро.

Як повідомляє Tut.by, вдень 15 липня до ЦВК на сотні метрів розтяглися черги охочих подати скаргу.

Група банкіра Віктора Бабарико подала скаргу під оплески.

Тим, хто стоїть в черзі небайдужі городяни роздавали банани і воду, хтось прийшов зі своїми стільцями. У ЦВК повідомили, що працюють до 19 годин, і попросили відправляти скарги поштою. Незадовго до закриття ЦВК міліція стала попереджати громадян, щоб вони розходилися.

Як повідомило “Радыё Свабода“, після закриття ЦВК о 7 годині вечора в столиці Білорусі почалися затримання.

На вулиці М’ясникова співробітники ОМОНу затримали людей з черги, перекрили вулицю фургонами-рисовальщиками і співробітниками служби безпеки.

Затримання також мали місце біля готелю “Мінськ”. Скільки саме людей було затримано, наразі невідомо.

За даними правозахисників, в Мінську вже затримано також двоє журналістів: це кореспондент “Радыё Свабода” Антон Трохимович і Віолетта Шавлюго.

У Мінську влада також закрила три станції метро: “Жовтневу”, “Купалівську” і “Площу Перемоги”. Офіційний привід: з метою запобігання переповнення платформ і вестибюлів.

Слід зазначити, що звернення про порушення виборчого законавства у Білорусі може направити будь-який громадянин. У десятиденний термін ЦВК мусить запросити заявника на розгляд його скарги.

Водночас у ЦВК ухвалили рішення, що скарги особисто приймають лише один день, а від завтра лише поштою.

Нагадаємо, у вівторок ввечері в столиці Білорусі Мінську та інших містах проходять стихійні акції на підтримку кандидатів у президенти, яких Центрвиборчком не зареєстрував кандидатами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE