Politerno > Україна і світ > У Білорусі на стихійних акція масово затримують людей через рішення ЦВК. Відео

У Білорусі на стихійних акція масово затримують людей через рішення ЦВК. Відео

  • 14 Липня, 2020
  • 891 Переглядів
  • 0

У вівторок ввечері в столиці Білорусі Мінську та інших містах проходять стихійні акції на підтримку кандидатів у президенти, яких Центрвиборчком не зареєстрував кандидатами.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Захід“.

У Мінську люди вийшли на проспект Незалежності, великих скупчень людей не спостерігається. Учасники акцій стоять на тротуарі, періодично плескають у долоні. Протестувальників підтримують автомобілісти гудками.

Через деякий час ДАІ перекрила окремі ділянки проспекту. По проспекту курсують міліцейські мікроавтобуси і автозаки. Правозахисний центр “Весна” повідомляє про затримання учасників акції.

Крім того, під час прямого ефіру був затриманий кореспондент білоруського бюро “Радіо Свобода” Алесь Пілецький. У соціальних мережах повідомляють про затримання журналістів низки інших видань.

Аналогічні акції проходять в низці інших міст Беларусі – Бресті, Гомелі, Гродно і т.д.

У соцмережах повідомляють, що в Бресті байкери блокують автозак, в якому перебувають затримані люди.

У Мінську затримали журналіста BBC Енді Смайт.

За інформацією правозахисного центру “Весна”, на станом на 22:30 затримано більше 70 людей.


Як відомо, 14 липня Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі Белгазпромбанку Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі.

Крім Бабарико в реєстрації відмовили ще одному опозиціонеру Валерію Цепкало.

Кандидатами зареєстровані: Олександр Лукашенко, Андрій Дмитрієв, голова кампанії “Говори правду”, Анна Конопатська, колишній член Палати представників, Світлана Тихановська, дружина політв’язня Сергія Тихановського, Сергій Черачня, голова Білоруської соціал-демократичної партії (Грамада).

Як повідомлялось, 31 травня в найбільших містах Білорусі пройшли акції і протесту та затримання опозиційних активістів.

Влада Білорусі наказала держпідприємствам припинити обслуговування і вивести гроші з усіх банків, крім державних.

Топ-менеджери Белгазпромбанку були затримані у кримінальних справах про несплату податків і створенні ОЗУ. Опинившись за гратами, вони дали свідчення на колишнього главу банку Віктора Бабаріко, який балотувався на пост президента Білорусі.

Бабаріко був затриманий і поміщений в СІЗО КДБ. Глава Комітету державного контролю Білорусі Іван Тертелю заявив, що до протиправної діяльності в банку причетні великі «начальники в «Газпромі», а, можливо, і вище».

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE