Politerno > Україна і світ > У Полтаві зловмисник узяв у заручники поліцейського і їде в напрямку Києва – стало відоме його ім’я

У Полтаві зловмисник узяв у заручники поліцейського і їде в напрямку Києва – стало відоме його ім’я

  • 23 Липня, 2020
  • 883 Переглядів
  • 0

Поліція Полтавщини повідомила про спецоперацію в місті: вживають заходів для затримання зловмисника, який погрожує підірвати гранату і тримає заручника.

Про це повідомило видання Полтавщина. джерело “Української правди”, заступник очільника МВС у Facebook

Події навколо викрадача автомобіля, який погрожував підірвати гранату, почали переміщатися за межі Полтави.

З місця події на вул. Остапа Вишні стало відомо, що в ході переговорів із чоловіком поліція запропонувала йому вільно виїхати за межі міста, щоб виключити можливість вибуху гранати.

Він згодився на цю пропозицію, гранату взяв із собою і поїхав на автомобілі за межі Полтави у напрямку Супрунівки. Його супроводжують поліцейські автомобілі.

За даними УП, терорист тримав у заручниках співробітника кримінальної поліції і погрожував підірвати.

Начальник кримінального розшуку запропонував, що заручником стане він. Після обміну заручників злочинець та правоохоронець сіли в автомобіль та виїхали за межі Полтави.

Заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив, що зловмисник обміняв утримуваного працівника карного розшуку на начальника Управління кримінального розшуку ГУНП в Полтавській області полковника поліції Віталія Шияна, з яким він поїхав на наданому, відповідно до його вимог, автомобілі Богдан.

Продовжуються перемовини, ціль яких примусити зловмисника здатися поліції не наносячи шкоди ні собі, ні оточуючим.

Введено в дію поліцейську спеціальну операцію “Грім”.

Патрульна поліція Полтави повідомила, що терористу надали службовий автомобіль ВАЗ-2111 (“Богдан”), який наразі рухається в напрямку Києва.

Станом на 12:15 автомобіль з терористом їде у Решетилівському районі.

Як повідомила згодом головний спеціаліст відділу комунікації поліції Полтавської області Поліна Ларіна у коментарі “Українській правді”, зловмисником, який узяв у заручники поліцейського і погрожував підірвати гранату у Полтаві, виявився 32-річний раніше судимий місцевий житель Роман Скрипник.

“Особу встановлено, це 32-річний місцевий мешканець, раніше судимий за майнові та наркозлочини”, – зазначила Ларіна.

 “Особою, яка сьогодні в Полтаві скоїла низку злочинів і утримує в якості заручника полковника поліції, є Скрипник Роман Миколайович, 14.02.1988 р.н”, – заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

За словами Геращенка, Скрипник був судимий за дрібну крадіжку у 2007 році (отримав штраф 510 грн.), крадіжку і шахрайство у 2008 році (обмеження свободи на 2 роки), виготовлення або зберігання наркотиків у 2014 році (обмеження свободи на 3 роки).

Він також додав, що звільняти заручника поліція планує шляхом переговорів “заради збереження життя як злочинця, так і оточуючих”.

Місцеве видання “Полтавщина” пише, що раніше чоловік працював автослюсарем в ангарах, біля яких і відбулося захоплення заручника.

Нагадаємо, 21 липня в Луцьку 44-річний раніше судимий Максим Кривош узяв у заручники 13 пасажирів автобусу. Звільнити людей вдалося лише після багатогодинних перемовин і тоді коли президент Володимир Зеленський записав спеціальне відеозвернення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE