Politerno > Україна і світ > ВРП звинуватила НАБУ в інформаційній атаці проти ОАСК і Вовка

ВРП звинуватила НАБУ в інформаційній атаці проти ОАСК і Вовка

  • 23 Липня, 2020
  • 821 Переглядів
  • 0

Вища рада правосуддя вважає неприпустимою заяву Національного антикорупційного бюро щодо вже виявленої корупції в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Про це йдеться у заяві ВРП.

“Вища рада правосуддя вирішила звернути увагу посадових осіб Національного антикорупційного бюро України на необхідність утримуватися від заяв та публічних висловлювань, участі в інформаційній кампанії, які впливають на незалежність судової влади та підривають авторитет правосуддя в цілому.

… В інформації, поширеній Національним антикорупційним бюро України, акцентовано на вчиненні суддями злочину як встановленому факті, що не відповідає презумпції невинуватості”, – йдеться у заяві.

Таке рішення було одноголосно ухвалене ВРП на засіданні 23 липня.

В ньому  Рада засудила публікацію НАБУ “інформації під назвами “Корупція в ОАСК”, “Зловживання в ОАСК: оновлено” як таку, що дає поштовх інформаційній кампанії, яка формує суспільну думку на підтримку позиції про те, що злочинне діяння має місце, як доведений факт.

У ВРП наголосили, що НАБУ повинно “утримуватися від інформаційних та політичних кампаній, заяв та дій, що можуть вплинути на незалежність судової влади та підірвати авторитет правосуддя в цілому”.

Рада заявила про неприпустимість таких заяв та публічних висловлювань.

Нагадаємо, НАБУ звинуватила голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне, а тоді 15-хвилинне, відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть “владу захоплювати”.

Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.

Довідково: Вища рада правосуддя – конституційний орган державної влади та суддівського врядування, який відповідає за формування корпусу суддів, а також додержання ними норм Конституції і законів, дотримання професійної етики.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE