Politerno > Україна і світ > НАБУ показало 45-хвилинне відео про те, як суддя Вовк вирішував справи в ОАСК

НАБУ показало 45-хвилинне відео про те, як суддя Вовк вирішував справи в ОАСК

  • 17 Липня, 2020
  • 1159 Переглядів
  • 0

НАБУ звинувачує голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі.

Про це йдеться у відеосюжеті НАБУ.

За версією слідства, фактично зазначена організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим “надшвидким” їх розглядом та з наперед визначеним результатом.

У відеозверненні йдеться, наприклад, що Вовк та Аблов розробили план, щоб стороння особа подала позов про заборону широкому колу держслужбовців виїжджати за кордон після проведення виборів президента у 2019 році.

В НАБУ повідомили, що в такий спосіб голова ОАСК хотів продемонструвати свою владу та можливості суду, залякати та помститися ексвисокопосадовцям.

Передбачалося запровадити заборону на виїзд держслужбовцям до розгляду справи по суті.

У квітні 2019 року на сайті Окружного адміністративного суду міста Києва з’явилась інформація про нібито позов колишнього народного депутата Давида Жванії.

Сам Жванія в коментарі УП заявив, що не подавав позов.

Згідно з телефонною розмовою, яку опублікувало Бюро, Вовк розповідав, що через ймовірно екснардепа Олександра Грановського переказував умови ймовірно п’ятому президенту Петру Порошенку щодо призначень у Вищу раду правосуддя:

“Я Саші кажу… Якщо я побачу якогось п*са, який мені особисто не подобається, можешь Петру Олексійовичу сказати, що я його особисто й*ну (вдарю – ред.). Ну, Гранику, я не міг особисто Петру Олексійовичу таке написати”.

Також Вовк обговорював із одним із суддей свою можливу участь у позачергових виборах до Верховної Ради. В розмові це звучить як “захоплення влади“.

Суддя: “Паша, що будемо робити, як владу захоплювати?”

Вовк: “Головне її не втратити, Ігоре”.

Суддя: “А я ж за судову говорив. Нах*й йому та законодавча. Я за будь-яке беззаконня в судовій гілці влади”.

Вовк: “Законопроєкти роби. Треба нав’язувати порядок денний”.


Нагадаємо, ввечері 17 липня стало відомо, що НАБУ та САП оголосили про підозру голові Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову та ще 5 суддям цього суду.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE