Politerno > Україна і світ > Трамп припустив перенесення президентських виборів у США

Трамп припустив перенесення президентських виборів у США

  • 30 Липня, 2020
  • 596 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп запропонував перенесення чергових президентських виборів на тлі пандемії коронавірусу.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це Трамп у четвер заявив у своєму Twitter.

“З універсальним голосуванням поштою… 2020 рік буде найбільш недостовірним і нечесним в історії. Це буде великою ганьбою для США. Відкласти вибори, поки люди не зможуть правильно, надійно і безпечно голосувати?”, – написав у Twitter Дональд Трамп.

Останнім часом Трамп активно критикує ідею голосування поштою. Він вважає, що такий спосіб голосування призведе до шахрайства на виборах, які заплановані на 8 листопада.

Американські штати хочуть вдатися до голосування поштою через проблеми, пов’язані з пандемією коронавірусу. У США через COVID-19 померли вже понад 150 тисяч людей, найбільша кількість у світі.

Однак сам Трамп не має повноважень перенести вибори. У США дату федеральних виборів встановлює Конгрес, де у Палаті представників більшість мають демократи. 

Крім того, Конституція США не передбачає жодних положень про затримку інавгурації 20 січня.

Останні соціологічні опитування показують, що Трамп може програти виборисвоєму опоненту Джо Байдену, якого станом на сьогодні підтримують більшість американців. 

Згідно з моделлю The Economist, ймовірність перемоги Байдена в колегії виборників оцінюється як 91%, або 9 шансів з 10, залишаючи Трампу 9% і 1 шанс з 10. Діапазон можливої ​​кількості виборців, які проголосують за Байдена, прогнозується на рівні 248-413, за Трампа – 125-290.

Що стосується більшості голосів, то, за прогнозом, тут ймовірність перемоги ще вища – 99%, або 19 шансів з 20.

Модель пророкує перемогу Байдена у 25 штатах, Трампа – у 20. У п’яти штатах результат голосування залишається непередбачуваним (Північна Кароліна, Аризона, Огайо, Джорджія, Айова).

Модель The Economist оновлюється щодня, вона формує прогноз на основі даних національних опитувань і економічних індикаторів.

Модель працює шляхом імітації 20 000 варіантів виборів, щоразу змінюючи частки голосів кандидатів, щоб врахувати помилки при опитуваннях, зміни в явці виборців або політичну обстановку і результати агітації.

У першій половині березня шанси на перемогу Трампа і Байдена були практично рівні, але далі шанси колишнього віцепрезидента США стабільно ростуть.

Нагадаємо, у червні Ізраїль приступив до робіт по будівництву поселення в честь президента США Дональда Трампа на Голанських висотах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE