Politerno > Україна і світ > Кравчук прийняв пропозицію стати главою української делегації в ТКГ. Відео

Кравчук прийняв пропозицію стати главою української делегації в ТКГ. Відео

  • 30 Липня, 2020
  • 663 Переглядів
  • 0

Перший президент України Леонід Кравчук записав відеозвернення у якому заявив, що готовий очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомив Офіс президента з посиланням на відеокоментар Кравчука.

“Час для відпочинку не настав. І я прийняв рішення, якщо я зможу – а я хочу цього – щось зробити, щоб пришвидшити мир на Донбасі, я це буду робити до останнього подиху. Ось чому я і погодився”, – заявив Кравчук.

 

За словами Кравчука, зустріч лідерів держав “нормандської четвірки” 9 грудня 2019 року у Парижі відбулася “через наполегливість, систему та політичну волю” президента Володимира Зеленського скликати цей саміт.

Він також додав, що робота, яка триває сьогодні з підготовки берлінської зустрічі “четвірки”, також є постійною ініціативою Зеленського.  

Кравчук наголосив, що для досягнення миру Зеленський не боїться приймати непопулярні рішення.

Перший президент наголосив на необхідності “згуртуватися всім: Україні і тим країнам Європи, які справді сповідують принципи міжнародного права, суверенітету, незалежності, які бачать, як Україна б’ється, страждає за те, щоб відстояти свою землю”, і самим українцям.

29 липня президент Володимир Зеленський заявив, що на посаду глави делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі розглядає нинішнього першого заступника голови української делегації, віце-прем’єра Олексія Резнікова, першого президента України Леоніда Кравчука та ще кілька кандидатур.  

Віце-прем’єр Олексій Резніков на це заявив, що буде радий, якщо главою делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі призначать першого президента України Леоніда Кравчука. Так само відповів і Кравчук. За його словами, “буде чудово”, якщо призначать Резнікова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE