Politerno > Україна і світ > Лукашенко запросив прокурорів України і РФ в Білорусь, щоб обговорити “вагнерівців” – ОГП відповів

Лукашенко запросив прокурорів України і РФ в Білорусь, щоб обговорити “вагнерівців” – ОГП відповів

  • 6 Серпня, 2020
  • 687 Переглядів
  • 0

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запрошує в Білорусь генеральних прокурорів України та Росії, щоб розібратися у ситуації із затриманими бойовиками “Вагнера”.

Про це повідомляє білоруське видання БЕЛТА.

“Щоб зняти ці балачки з приводу так званих 33 богатирів, я попрошу генерального прокурора. Ми вчора довго розмовляли на цю тему з президентом України Володимиром Зеленським. Ясно, про що йшла мова, ЗМІ про це вже повідомляли. Моя позиція була однозначною: у нас є білоруські закони, правопорушення вони здійснювали на території Білорусі”, – заявив Лукашенко.

Лукашенко доручив запросити в Білорусь генеральних прокурорів України та Росії і втрьох, разом з прокурором Білорусі, “вирішити цю проблему”.

За словами президента Білорусі, якщо прокурори РФ і України не приїдуть, то “питання вирішать” в Білорусі без них.

Резюмуючи, Лукашенко зазначив, що генеральним прокурорам трьох країн потрібно зібратися і разом у всьому розібратися: “Сядьте втрьох. Робіть, як ви вважаєте за потрібне. На підставі наших законів, міжнародно-правових актів прийміть рішення по цим хлопцям. Як приймете втрьох, так і буде”.

Пресслужба генпрокурора в коментарі “Українській правді” повідомила, що Ірина Венедіктова дасть відповідь президенту Білорусі Олександру Лукашенку лише після офіційного запрошення про візит.

“Реакція буде тільки після офіційного запрошення, наразі Офіс Генпрокурора його ще не отримав”, – сказали у пресслужбі.

5 серпня президент України Володимир Зеленський обговорив із Лукашенком видачу Україні затриманих бойовиків, що воювали на Донбасі.

Лукашенко нібито обіцяв Україні віддати частину бойовиків. 

Президент Білорусі розповів, що бойовики ПВК “Вагнера”, затримані в Білорусі, в усьому зізналися: їх направили саме в Білорусь і доручили чекати вказівок.  Йому нібито надійшла інформація про ще один загін бойовиків, перекинутих у Білорусь.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE