Politerno > Україна і світ > “Який Стамбул, яка Венесуела? Все брехня!”: Лукашенко каже, що на південь Білорусі перекинули ще один загін бойовиків

“Який Стамбул, яка Венесуела? Все брехня!”: Лукашенко каже, що на південь Білорусі перекинули ще один загін бойовиків

  • 4 Серпня, 2020
  • 1345 Переглядів
  • 0

Президент Білорусі Олександр Лукашенко в посланні білоруському народу і Національним зборам заявив, що у групи росіян, затриманих під Мінськом, було завдання залишатися в країні й чекати, а сьогодні йому надійшла інформація про ще один загін бойовиків, перекинутих у Білорусь.

Про це повідомляє БЕЛТА.

“Сьогодні надійшла інформація про ще один загін, який перекинуто на південь. Ми маємо, коли йдуть жнива, бігати, ловити їх по лісах! Ми ж їх всіх відловимо”, – попередив Олександр Лукашенко.

Він також наголосив, що в Білорусі діють певні закони, і в сусідній країні про них добре знають.

“Закон є закон. Подобається – не подобається, його треба дотримуватися. Знаєш ти його чи не знаєш, ти будеш відповідати все одно за законом … Ми рідні люди – білоруси, українці, росіяни, поляки, євреї. Ми завжди жили тут у мирі, і не підкидайте тут зброю, не підігрівайте обстановку, бо буде палахкотіти так, що до Владивостока буде важко”, – сказав білоруський президент.

Лукашенко заявив, що поки гарячої війни в країні немає, але спроба організувати бійню в центрі Мінська вже очевидна.

“Проти Білорусі кинуто мільярдні ресурси, мобілізовано новітні технології. Я з подивом спостерігаю якусь дискусію окремих, особливо в наших інтернет-каналах, з приводу недавнього затримання 33 бойовиків у Білорусі. Слухайте, які тільки там висновки і пропозиції [не роблять]. Дійшли до того, що аж два президенти домовилися. Так ось, це дуже небезпечний і сильний сигнал. І все це брехня – про Стамбул, про Венесуелу, про Африку і Лівію. Це все брехня. Ці люди (вони дали свідчення) були направлені спеціально до Білорусі, команда була чекати”, – заявив Лукашенко.

Він зазначив, що квитки, куплені в Стамбул, були легендою.

“Поки гарячої війни немає, не стріляють, ще спусковий гачок не натиснули. Але спроба організувати бійню в центрі Мінська вже очевидна. Проти Білорусі кинуто мільярдні ресурси, мобілізовано новітні технології. Я з подивом спостерігаю якусь дискусію окремих, особливо в наших інтернет-каналах, з приводу недавнього затримання 33 бойовиків у Білорусі. Слухайте, які тільки там висновки і пропозиції [не роблять]. Дійшли до того, що аж два президенти домовилися. Так ось, це дуже небезпечний і сильний сигнал. І все це брехня – про Стамбул, про Венесуелу, про Африку і Лівію. Це все брехня. Ці люди (вони дали свідчення) були направлені спеціально до Білорусі, команда була чекати”, – заявив Лукашенко.

“Я поганий, може бути, географ, але не розумію. А чого в Африку летіти через північний полюс? Адже запросто ж можна було з Новоросійська, з Криму, зрештою. Махнув – і там, у Стамбулі. Чого через Білорусь? А ще модніше – в Лівію або ще кудись. Не слухайте цієї брехні! Ця брехня нікому не потрібна. Ми маємо свою країну, країна має закони. Кому як не нашим рідним братам росіянам і керівництву не знати ці закони. Знають”, – продовжив Лукашенко.

Він зауважив, що Білорусь поставилася до затриманих по-людськи, і вони “розповіли все”.

“Припиніть брехати <…> у ЗМІ! Припиніть! Ви ж уже зганьбилися! Спочатку Стамбул, потім ні, не Стамбул, Венесуела. Вчора вже зателефонували: ні, не Венесуела, самі поки не знаємо, куди. Ми – знаємо. <…> Не підривайте обстановку, бо буде палахкотіти так, що до Владивостока буде важко!” – також сказав білоруський президент.

Нагадаємо, 29 липня в Білорусі затримали 33 іноземних громадян, які виявилися бойовиками “Вагнера”. Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом. У Білорусі вважають, що метою бойовиків була “дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії” президента Білорусі.

До столиці Білорусі після новини про затримання російських найманців почали стягувати військовослужбовців. 

Імена багатьох із 33 затриманих у Білорусі бойовиків ПВК “Вагнер” є в українській базі “Миротворець” – як учасників війни на Донбасі.

Зокрема, виявилося, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК “Вагнер” воювали на Донбасі. 

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що група бойовиків могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.

Рада нацбезпеки й оброни України пропонувала МЗС домагатися екстрадиції бойовиків групи “Вагнер”. 

СБУ заявила, що ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків ПВК “Вагнер”, які воювали на Донбасі.

Білорусь поінформувала Україну про ситуацію навколо затримання російських бойовиків і просила перевірити причетність затриманих до скоєння злочинів в Україні.

Затримані у Білорусі бойовики ПВК “Вагнера” дають свідчення, але їх пояснення непослідовні і суперечливі.

Згодом стало відомо, що вони нібито прямували до Венесуели.  



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE