Politerno > Україна і світ > ФБР прийшло з обшуками в офіси компанії, пов’язаної із Коломойським – ЗМІ

ФБР прийшло з обшуками в офіси компанії, пов’язаної із Коломойським – ЗМІ

  • 4 Серпня, 2020
  • 875 Переглядів
  • 0

В американських містах Клівленд і Маямі ФБР у вівторок проводить обшуки в офісах компанії Optima, власником якої, за даними ЗМІ, є зокрема український олігарх Ігорь Коломойський.

Це кореспонденту Радіо Свобода підтвердила спеціальний агент ФБР Вікі Андерсон-Ґреґґ.

«Я можу підтвердити, що ми є в обох локаціях», – сказала вона, додавши, що наразі немає затриманих.

Optima – це конгломерат компаній по всіх Сполучених Штатах, який має інтереси у сфері нерухомості в Клівленді. Йдеться про Клівленд-Центр та 55 будівлю на Громадській площі Клівленда.

Андерсон заявив, що обшуки також повинні відбутися в Маямі.

На початку 2019 року стало відомо, що Коломойський і його партнери по компанії Optima Management є найбільшими гравцями на місцевому ринку офісної нерухомості. За даними видання Miami Herald, на скупку тутешніх активів Optima витратила близько 250 млн доларів.

Партнери Коломойського в США – Мордехай Корф і Урі Лейбер, вихідці з єврейської громади штату Флорида.

На початку 2020 року стало відомо, що Коломойський знаходиться під слідством федерального великого журі США за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів у сфері нерухомості. Серед покупок, які вивчає слідство: розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро і 21-поверхову офісну будівлю.

Нагадаємо, Медіагрупа “1 + 1 media” олігарха Ігора Коломойського з 1 серпня 2020 року припиняє співпрацю з провайдером Lanet (ТОВ “Мережа Ланет”).



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE