Politerno > Україна і світ > “У нас зараз дуже потужна група”: Зеленський про призначення Кравчука і Фокіна в ТКГ. Відео

“У нас зараз дуже потужна група”: Зеленський про призначення Кравчука і Фокіна в ТКГ. Відео

  • 6 Серпня, 2020
  • 1061 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський пояснив призначення першого президента України Леоніда Кравчука та першого прем’єр-міністра Вітольда Фокіна в Тристоронню контактну групу.

Про це глава держави розповів на брифінгу в Донецькій області.

За словами президента, на цю посаду було кілька кандидатур.

“Я вважаю, що очолювати групу має потужна, мудра, освічена людина, яка здобула авторитет по всій Україні. І в тимчасово окупованій частині. Це дуже важливо для головуючого ТКГ”, – сказав Зеленський.

Президент також подякував попередньому голові Леоніду Кучмі за його роботу.

“Я йому (Кучмі. – ред.) вдячний за складну роботу, він справді зробив велику роботу, він справді втомився. Тут немає інших причин. Ми йому вдячні”, – додав він.

Зеленський підтвердив, що в Тристоронній контактній групі все ж буде працювати перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін.

Він зазначив, що до складу української делегації в ТКГ, крім Леоніда Кравчука і Вітольда Фокіна, увійдуть віце-прем’єр з питань реінтеграції Олексій Резніков та радник президента Руслан Демченко.

“Запросили Леоніда Макаровича (Кравчука. – ред.). Із ним буде працювати і пан Фокін, і наш віце-прем’єр Резніков, і пан Демченко. Тобто в нас дуже потужна група. Я бачу тільки зараз зростання кількості переговорів і кількості зустрічей” , – повідомив Зеленський.

Нагадаємо, перший президент України Леонід Кравчук записав відеозвернення у якому заявив, що готовий очолити українську делегацію в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE