Politerno > Україна і світ > Керівництво ОГП хотіло зірвати операцію НАБУ щодо суддів ОАСК. Аудіозапис

Керівництво ОГП хотіло зірвати операцію НАБУ щодо суддів ОАСК. Аудіозапис

  • 6 Серпня, 2020
  • 1113 Переглядів
  • 0

Керівництво Офісу генпрокурора тиснуло на підлеглих, щоб зірвати слідчі дії працівниками НАБУ щодо суддів Окружного адміністративного суду, включно з головою суду Павла Вовка.

Відповідний аудіозапис оприлюднив Цензор.нет.

У матеріалі зазначається, що запис зроблено 16 липня в ресторані “Веранда” у Києві. На ньому, за інформацією “Української правди” керівник департаменту з нагляду за діяльністю Державного бюро розслідувань Олександр Панов погрожує “наслідками” прокурорам, які готуються проводити слідчі дії щодо ОАСК.

Дозвіл на їх проведення підписані начебто заступником генпрокурора Андрієм Любовичем.

Самі прокурори є процесуально незалежними і Панов не має права давати їм вказівки.

“Я вже знаю більше, ніж ви. Повірте мені. Розкривати-не розкривати (деталі справи – ред.). Ви хочете, щоб я поговорив по-нормальному? Я можу поговорити по-нормальному. Можу поговорити в іншому руслі. Ми повинні просто знати. Я не знаю. Ірина Валентинівна (Венедиктова –ред.) не знає, що курирує заступник Симоненко не знає. Далі перераховувати? Я думаю, не треба.

Якщо ви думаєте, що ми десь не володіємо певною ситуацією, то мені досить було витратити півгодини і я тобі можу сказати що, де і як сталося…. Це, в принципі, трохи ненормальна ситуація. Але як ти вважаєш я повинен знати? Скажи, будь ласка, набуїни (працівники НАБУ – ред.) там є?”, – говорить Панов на записі.

І продовжує:

“Є певні моменти, про які я навіть не хочу говорити. Можемо постраждати всі разом. А хтось випливе і буде себе нормально почувати… Тому завтра ніхто нікуди не виїжджає, поки я не зрозумію, що за ситуація”.

Нагадаємо, 4 серпня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення, яким фактично зобов’язав генпрокурора забрати в НАБУ справу за підозрою голови та суддів ОАСК, а також голови ДСА, та передати її до іншого правоохоронного органу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE