Politerno > Україна і світ > До Ради зі значним відривом від конкурентів проходять чотири партії, “Слуги” стрімко падають – соціологія

До Ради зі значним відривом від конкурентів проходять чотири партії, “Слуги” стрімко падають – соціологія

  • 7 Серпня, 2020
  • 1179 Переглядів
  • 0

До парламенту мають шанси потрапити 4 партії – це «Слуги народу», ОПЗЖ, ЄС та «Батьківщина» Юлії Тимошенко. Решта партій з великим відривом відстають від групи лідерів та не долають прохідний бар’єр.

Такі дані свіжого опитування оприлюднила соціологічна група «Рейтинг».

Так, партія Зеленського стрімко втрачає підтримку і на сьогодні має лише 25,9% голосів серед тих, хто визначився з вибором і прийде на голосування. 

Опозиційна платформа «За життя» має 17,5%, Європейська солідарність – 15,5%.

З великим запасом проходить до Верховної Ради «Батьківщина», яка набирає 10,5% голосів.

Решта партій зі значним відривом від цієї четвірки не дотягують до прохідного бар’єра.

Також соціологи фіксують збільшення кількості незадоволених ситуацією в країні. Лише кожен п’ятий українець нині вважає, що за президента Зеленського справи в Україні ідуть у правильному напрямку.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення дослідження: 5 серпня 2020 р.

Нагадаємо, згідно опитування групи “Рейтинг”, якби президентські вибори в Україні відбулися у другій половині липня, то за чинного президента Володимира Зеленського проголосували б 30% українців, його конкурентом у другому турі міг би стати нардеп “Опозиційної платформи – За життя” Юрій Бойко або ж експрезидент Петро Порошенко. До парламенту потрапили б 4 партії, рейтинг ще 6 партій – в межах похибки.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE