Politerno > Україна і світ > Кравчук прокоментував ідею Фокіна щодо Донбасу та можливість співпраці з Медведчуком

Кравчук прокоментував ідею Фокіна щодо Донбасу та можливість співпраці з Медведчуком

  • 10 Серпня, 2020
  • 973 Переглядів
  • 0

Представник України у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, перший президент України Леонід Кравчук підтримує ідею Вітольда Фокіна поїхати на окуповану територію, а позицію Віктора Медведчука вважає неприйнятною.

Про це Кравчук заявив в інтерв’ю для “Радіо Свобода“.

Перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін погодився увійти у ТКГ разом із Кравчуком – і заявив, що не проти поїхати на окуповану частину Донбасу.

На запитання, як він ставиться до такої ініціативи і чи готовий теж їхати на окуповані території, Кравчук відповів загалом ствердно.

“Я підтримую його (Фокіна). Він знає ситуацію там найкраще з людей, яких я загалом знаю. І має рішучість, сміливість і готовий це зробити.

А якщо там складуться відповідні умови, які потрібні мені, Кравчуку Леоніду Макаровичу, вивчити будь-які питання, які потрібні для вирішення, я також буду думати над тим, як це зробити, не виключаючи і безпосередніх контактів”,
– зазначив експрезидент.

На згадку про те, що Віктор Медведчук колись був політичним соратником Леоніда Кравчука, перший президент України відповів: “Я 5 років з Віктором Медведчуком не спілкувався навіть по телефону. П’ять років”.

На запитання, чи хотів би він, щоб Медведчук брав участь у переговорах з урегулювання ситуації на Донбасі, Кравчук відповів: “Я не знаю, мені спочатку треба розібратися. Я тільки п’ять днів як працюю головою українською делегації. Коли ви зустрінетеся зі мною хоча б через місяць, я зможу відповісти на ваше запитання”.

“Я вважаю, що та позиція, яку займає Медведчук… Він має право на свою позицію, але вона не може бути підтримана Україною, тому що вона ставить Україну в складне становище.

Я за те, щоб використати досвід і українських політиків, і різних українських політичних сил, щоб узгодити інтереси України з інтересами і Росії, тому що вона там присутня. І узгодити – перш за все з людьми, які там знаходяться.

Тобто я не виключаю спілкування із Медведчуком, але це зовсім не означає, що я готовий підписувати будь-який документ, який буде запропонований тією політичною силою.

Я буду думати, аналізувати, і не тільки я, а всі ми разом взяті (делегація та керівництво України). Для того, щоб нас, знову ж таки, повторюю, не ввели в оману”, – підкреслив Крвчук.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE