Politerno > Україна і світ > Білорусь не повідомила Україні про своє рішення щодо видачі “вагнерівців” і передала бойовиків РФ

Білорусь не повідомила Україні про своє рішення щодо видачі “вагнерівців” і передала бойовиків РФ

  • 14 Серпня, 2020
  • 681 Переглядів
  • 0

14 серпня стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків “Вагнера”, яких затримали на території країни 29 липня. Частина з них воювала на Донбасі на стороні бойовиків.

Про це повідомила Генпрокуратура РФ.

“32 громадянина Російської Федерації, які були раніше затримані на території Білорусії, перетнули державний кордон Російської Федерації і в даний час знаходяться на території Росії. 33-ій громадянин Росії, який має також білоруське громадянство, залишився на території Республіки Білорусь”, – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що передача бойовиків “здійснена в суворій відповідності з нормами міжнародного права і національного законодавства РФ і Білорусі, в тісній взаємодії органів прокуратури країн”.

“Українська правда” звернулась в Офіс українського генпрокурора по коментар.

Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов в коментарі “Українській правді” повідомив, що офіс генпрокурора України не отримав офіційної відповіді білоруської сторони про видачу затриманих “вагнерівців” Росії.

“Офіційної відповіді від білоруської сторони щодо видачі РФ затриманих ми наразі не отримали. Поки можу відзначити, що ми зібрали достатньо доказів щодо їх участі у збройному конфлікті на Донбасі в складі НЗФ РФ.

І Офіс Генерального прокурора оперативно відреагував на затримання і відразу 31 липня направив запит до Білорусі щодо тимчасового арешту, а пізніше – і екстрадиційні документи.

Але, тим не менше, маючи доказову базу, ми будемо притягувати їх до кримінальної відповідальності на національному рівні, використовуючи механізм заочного правосуддя. Адже підозра в них вже є”, – заявив Мамедов.

12 серпня офіс генерального прокурора України направив до прокуратури Білорусі запит про видачу 28 бойовиків “Вагнера”, яких затримали у республіці 29 липня.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE