Politerno > Україна і світ > Лукашенко каже про “початок агресії” з-за кордону, у тому числі з України, а ЄС не визнаває його перемогу

Лукашенко каже про “початок агресії” з-за кордону, у тому числі з України, а ЄС не визнаває його перемогу

  • 15 Серпня, 2020
  • 988 Переглядів
  • 0

Держави Євросоюзу погодилися не вважати чинними “результати” президентських виборів у Білорусі, оголошені ЦВК.

Як повідомляє кореспондент “Європейської правди“, про це оголосив у п’ятницю високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель, коментуючи підсумки переговорів глав МЗС держав Євросоюзу.

Боррель, зокрема, підтвердив інформацію про те, що ЄС домовився про запровадження санкцій.

“Починається робота щодо санкцій щодо тих, хто відповідальний за насилля та фальсифікації”, – заявив він. Раніше про підготовку санкційного рішення вже повідомляли представники держав ЄС.

Окрім цього, шеф європейської дипломатії повідомив про спільне рішення не визнавати перемогу Лукашенка на виборах.

“ЄС не сприймає (оголошені у п’ятницю) результати виборів”, – заявив Жозеп Боррель.

Як відомо, для такої заяви від імені ЄС відповідне рішення мають підтримати всі без винятку держави-члени, оскільки зовнішньополітичні рішення у ЄС схвалюються консенсусом.

У свою чергу, президент Білорусі Александр Лукашенко нараді з членами Ради безпеки заявив, що проти Білорусі почалась агресія, організована з-за кордону, і згадав про Україну. 

“Не висувайтеся ви зараз на вулиці! Зрозумійте, що вас і наших дітей використовують як гарматне м’ясо! Сьогодні вже понаїхали сюди з Польщі, Голландії, України, з цієї “відкритої Росії”, Навального і так далі і тому подібне. Уже агресія почалася проти країни”, – цитує Лукашенка державне агентство БелТА.

Він зазначив, що “заводилами цього всього” і організаторами є люди з-за кордону, а в “перших рядах йдуть люди з кримінальним минулим”.

Лукашенко сказав, що не зможе стабілізувати обстановку, якщо буде “сидіти і чекати”. 

“Тому треба зупинитися, взяти голову в руки і заспокоїтися. І дати нам навести порядок, розібратися з тими, хто приїхав сюди”, – сказав білоруський президент.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE