Politerno > Україна і світ > Саакашвілі анонсував “повернення в Грузію” – там кажуть, що експрезидента чекає в’язниця

Саакашвілі анонсував “повернення в Грузію” – там кажуть, що експрезидента чекає в’язниця

  • 27 Серпня, 2020
  • 864 Переглядів
  • 0

Експрезидент Грузії та голова Виконавчого комітету реформ при президенті Володимиру Зеленському Міхеіл Саакашвілі вибачився перед грузинським народом і анонсував повернення на батьківщину. У Грузії заявляють, що Саакашвілі чекає грузинська в’язниця.

Про це Саакашвілі заявив у відеозвернення до своїх прихильників у Грузії.

“Я хотів, щоб мій народ жив набагато краще, набагато багатше, і все ж за ці роки через цих помилок, які я зробив через те, що я не зміг зробити до кінця, я хочу публічно вибачитися перед усіма. У той же час я безмежно вдячний грузинському народу, який зробив мене учасником успішного історичного процесу будівництва грузинської держави.

Протягом усіх цих семи років не було жодного дня, щоб я не цікавився новинами Грузії, і я точно знаю, моя робота на посаді президента не була марною, і багато з того, що ми створили, до сих пір збереглося і працює, але в той же час, коли я чую новини з Грузії, я точно розумію і знаю, що ми можемо жити набагато крутіше, набагато краще і кожен грузин може бути багатим і це у нас вийде разом! Я повертаюся!”,  – зазначив політик.

У своєму Facebook Саакашвілі написав, що “де б не був, завжди буде вірним сином двох дружніх країн – Грузії і України”.

У свою чергу міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявила, що буде тільки вітати, якщо Саакашвілі виконає свою обіцянку і повернеться на батьківщину, оскільки “на нього чекає грузинська в’язниця”.

За словами глави Мін’юсту, Саакашвілі перебуває в розшуку і щодо нього було винесено кілька вироків.

“Ми, звичайно ж, будемо вітати, якщо Міхеіл Саакашвілі знайде в собі сили і приїде до Грузії. Його чекає процедура затримання на кордоні і грузинська в’язниця”, – зазначила міністр.

Як відомо, в Грузії в кінці жовтня відбудуться парламентські вибори.

У липні 2020 року Саакашвілі заявив про “великі плани щодо України і Грузії”, які він все-таки не конкретизував.

Нагадаємо, після призначення Саакашвілі головою виконавчого комітету Національної ради реформ уряд Грузії відкликав посла для консультацій.

Призначення експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ України у Грузії назвали недружнім жестом з боку Києва.

Також ми повідомляли, що Михайло Саакашвілі виступив за включення іноземних суддів до складу Верховного Суду України.

Згодом Міхеіл Саакашвілі зробив низку заяв на адресу грузинської влади, озкрема, що не визнає легітимності грузинського уряду. У свою чергу в МЗС Україні заявили, що високо цінують стратегічне партнерство з Грузією, а висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE