Politerno > Україна і світ > Не уповноважена особа: після заяв Саакашвілі МЗС Грузії знову викликало посла України

Не уповноважена особа: після заяв Саакашвілі МЗС Грузії знову викликало посла України

  • 10 Липня, 2020
  • 839 Переглядів
  • 0

Голова виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України, експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі зробив низку заяв на адресу грузинської влади, озкрема, що не визнає легітимності грузинського уряду.

«Я вважаю, що уряд Грузії повністю нелегітимний. Я на жодну секунду не визнаю його законність і на жодну секунду не визнаю законність нинішньої в Грузії ситуації. Це незаконна ситуація», – цитує Саакашвілі «Грузія Online».

Як повідомив Перший канал Грузії, після цього у Міністерстві закордонних справ Грузії відбулася зустріч з послом України в Грузії Ігорем Долговим.

У ході зустрічі грузинська сторона ще раз підкреслила стратегічні відносини і дружбу між Грузією та Україною і висловила занепокоєння з приводу неприпустимих заяв офіційної особи України на адресу влади Грузії.

Було зазначено, що такі дії, які також є порушенням законодавства Грузії, завдають значної шкоди відносинам двох країн.

Грузинська сторона висловила надію, що українська сторона дасть належну оцінку цим фактом, і обидві сторони докладуть зусиль для подальшого розвитку відносин.

У свою чергу в МЗС Україні заявили, що високо цінують стратегічне партнерство з Грузією, а висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави.

“Незважаючи на пандемію Covid-19, ми активно працюємо над наповненням нашого партнерства практичними заходами. На порядку денному – імплементація Положення про українсько-грузинську Стратегічну раду високого рівня, проведення Десятого засідання Спільної міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, консультацій на рівні зовнішньополітичних відомств тощо”, – повідомили в МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що зміцнюється співпраця у сфері європейської і євроатлантичної інтеграції. “Спільними для двох країн є бепекові виклики і проблеми окупованих Росією територій наших держав”, – говориться в комментарі.

Реалізація цих та інших напрямків взаємодії відбувається між органами влади двох країн на засадах довіри, взаємної поваги і невтручання у внутрішні справи один одного.

“У цьому зв’язку наголошуємо, що українським законодавством чітко визначено перелік посадових осіб і державних органів, які наділені повноваженнями висловлювати офіційну позицію Української держави. Публічні висловлювання не уповноважених осіб не можуть вважатися позицією держави”, – підкреслюють в МЗС України.

Раніше голова виконавчого комітету Національної ради реформ при президенті України, експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі зробив низку заяв на адресу грузинської влади. Зокрема, він заявив, що не визнає легітимності грузинського уряду.

Нагадаємо, після призначення Саакашвілі головою виконавчого комітету Національної ради реформ уряд Грузії відкликав посла для консультацій.

Призначення експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі на посаду голови виконавчого комітету реформ України у Грузії назвали недружнім жестом з боку Києва.

Також ми повідомляли, що Михайло Саакашвілі виступив за включення іноземних суддів до складу Верховного Суду України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE