Politerno > Україна і світ > У Мінську масово затримують журналістів

У Мінську масово затримують журналістів

  • 27 Серпня, 2020
  • 706 Переглядів
  • 0

У Мінську на площі Свободи “для перевірки документів” силовики затримали два десятки журналістів.

Про це повідомляє tut.by.

Деталі: Співробітників ЗМІ затримали на площі Свободи в Мінську, потім повели в бус нібито для перевірки документів, однак повезли в Жовтневий РУВД столиці.

Тим часом на площі починають збиратися люди, їх близько двох десятків. Тут сьогодні запланована акція солідарності в зв’язку з вчорашнім інцидентом в Червоному костьолі.

Затримано журналісти TUT.BY Станіслав Шаршуков і Вадим Заміровський, а таже Уладзь Гридін ( “Радіо Свобода”), Василь Федосенко (Reuters), фотограф Олександр Васюковіч, Надія Бужан ( “Наша Нiва”), Діма Ловецкий (AP), Захар Щербаков та Сергій Сацюк (БелаПАН), Катерина Андрєєва і Максим Калитовський ( “Белсат”), Володимир Костін (Reuters), Сергій Бобильов (ТАРС).

МВС країни повідомило про затримання: “Журналісти доставлені (не затримані!) для перевірки документів, що підтверджують законність їх професійної діяльності”.

У відомстві пообіцяли, що журналісти зареєстрованих ЗМІ, а також іноземні журналісти, акредитовані при Міністерстві закордонних справ, будуть відпущені.

Нагадаємо, тимчасово виконуючий обов’язки президента Білорусі Олександр Лукашенко нібито домовився з президентом Росії Володимиром Путіним про рефінансування білоруського боргу на 1 мільярд доларів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE