Politerno > Україна і світ > Справу “Роттердам+” закрито: причина – залежність Зеленського від Ахметова і Коломойського, – Бутусов

Справу “Роттердам+” закрито: причина – залежність Зеленського від Ахметова і Коломойського, – Бутусов

  • 28 Серпня, 2020
  • 1118 Переглядів
  • 0

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко, який керує справою з боку САП, вніс постанову про закриття справи “Роттердам+”.

Про це повідомляє Центр протидії корупції та “Слово і Діло”.

Причиною є експертиза Служби безпеки України, яка встановила нібито відсутність збитків. Це при тому, що, за останніми даними, збитки переоцінили у 39 млрд грн замість 19 млрд, як було на початку розслідування.

Експертиза була передана в САП 18 серпня. Збиток державі не встановлено, експерти вважають, що ціни коливалися виключно через різницю в тарифах.

Ситуацію прокоментував головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов.

“Таким чином, найбільший скандал із закупівлі Україною вугілля з РФ і завищення цін на енергоресурси, яке стало підставою для порушення кримінальної справи Національним антикорупційним бюро, і яке було підставою для звинувачень у корупції Володимиром Зеленським свого опонента екс-президента Петра Порошенка на відомих дебатах в квітні 2019-го, закінчилося нічим.

Сам Зеленський, по суті, руками підпорядкованої йому СБУ, закрив справу проти свого опонента, всупереч своїм же погрозам. Одне з основних обвинувачень проти Порошенка сам Зеленський, в кінцевому підсумку, визнав безпідставним.

Влада ніяк не коментували експертизу СБУ, на підставі якої винесено рішення прокуратури. 

Скандал з «Роттердам +» спонсор Зеленського Ігор Коломойський використовував для отримання контролю над державною енергокомпанією «Центренерго». Інших результатів гучної справи немає.

А, забув, на дебатах ж круто вийшло попіаритися”.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE