Politerno > Україна і світ > У Грузії хочуть висунути Саакашвілі на прем’єра

У Грузії хочуть висунути Саакашвілі на прем’єра

  • 28 Серпня, 2020
  • 622 Переглядів
  • 0

Грузинська опозиційна партія “Єдиний національний рух” збирається висунути експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі на посаду прем’єр-міністра цієї країни.

Про це повідомив голова партії ЄНР Роман Гоцирідзе журналістам, пише “Интерфакс“.

“Було б логічно в ході передвиборної кампанії висунути кандидатуру Михайла Саакашвілі на пост прем’єр-міністра майбутнього уряду. Після того, як він прийме остаточне рішення, ми в партії офіційно озвучимо цю ініціативу. Хоча вчорашню його заяву можна вважати підтвердженням”, – зазначив Гоцирідзе.

Міхеіл Саакашвілі – колишній президент Грузії, який має громадянство України і зараз очолює Національний комітет реформ України. Партію “Єдиний національний рух” він створив у 2001 році, у 2004-2013 роках вона була правлячою партією в Грузії.

Саакашвілі 27 серпня 2020 року оприлюднив у соцмережах відеоролик, у якому заявив про своє повернення до Грузії після 7 років перебування за її межами.

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані пообіцяла затримати Саакашвілі й надати йому окрему камеру в тюрмі, адже у Грузії Саакашвілі заочно засуджено судом за декількома кримінальними статтями.

Неоднозначно сприйняли рішення Саакашвілі повернутися і в опозиційних колах Грузії. Секретар партії “Демократичний рух – єдина Грузія” Гигльо Барамідзе зазначив, що “ця людина відмовилася від грузинського громадянства і в останні роки все обіцяє повернутися на батьківщину” – на його думку, “все це схоже на шоу”.

Вибори до парламенту Грузії відбудуться 31 жовтня.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE