Politerno > Україна і світ > У харківських школах роздавали подарунки від партії мера Кернеса – ОПОРА звернулася до Міносвіти. Фото

У харківських школах роздавали подарунки від партії мера Кернеса – ОПОРА звернулася до Міносвіти. Фото

  • 1 Вересня, 2020
  • 683 Переглядів
  • 0

У школах Харкова сьогодні роздавали подарунки з символікою партії Кернеса.

За інформацією з соціальних мереж і ЗМІ, а також від місцевих жителів, дітям роздавали пакети й екосумки, всередині яких були блокноти, браслети, календарі, розмальовки, все з логотипом партії, пише Цензор.НЕТ із посиланням на сайт Громадянської мережі ОПОРА.

Крім того, журналісти “Суспільне Харків” зафіксували роздачу брендованих матеріалів у Харківській спеціалізованій школі I-III ступенів № 16 Харківської міської ради Харківської області директором школи Іриною Дьяков.

“Закон про освіту прямо забороняє розміщувати політичну рекламу в навчальних закладах. Згадані матеріали мають всі ознаки політичної реклами, оскільки містять назву політичної партії “Блок Кернеса – Успішний Харків”. Через цей факт ми написали в Міністерство освіти і науки звернення про необхідність звернути увагу і відреагувати на зазначені факти порушення законодавства в навчальних закладах. А також просимо звернутися до керівників усіх навчальних закладів Харкова з метою забезпечення політичної нейтральності та недопущення поширення політичної реклами в освітніх установах”, – підкреслив координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Харківській області Микола Зінченко.

Зазначається, що це вже не перший приклад політичної реклами в харківських навчальних закладах. Раніше представники ОПОРИ зафіксували в 22 навчальних закладах листівки, на яких зображено Харківського міського голову Геннадія Кернеса і напис “Блок Кернеса Успішний Харків”.

Нагадаємо, у квітні президент Володимир Зеленський та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков обіцяли відреагувати на факт невиконання рішення уряду про закриття продовольчих ринків в Харкові і Одесі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE